Novinka Steam slaví 20. výročí

Steam slaví 20. výročí

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy Windows PC

K dispozici jsou bezplatné tematické předměty i hry v akci.

Reklama

Společnost Valve aktuálně slaví 20. let od založení svého digitálního obchodu Steam, ze kterého se postupem let stal nejnavštěvovanější a nejznámější digitální herní obchod, který do velké míry změnil způsob distribuce her na PC.

Valve v rámci oslav hlavní stránku obchodu obléklo do retro designu, který odkazuje na původní verzi z roku 2003. Zároveň byl zveřejněn seznam nejprodávanějších her v jednotlivých letech existence Steamu. Některé z nich aktuálně najdete ve slevě. V neposlední řadě můžete zdarma získat několik digitálních předmětů.

Zástupci Valve vydali na Steamu následující prohlášení:

„12. září 2003 se do historie zapsalo jako den, kdy společnost Valve spustila službu Steam. Už je to tedy 20 let a my jsme nesmírně pyšní a zároveň strašlivě vděční za to, jak naše dítko vyrostlo – samozřejmě s Vaší pomocí, protože bez vývojářů a hráčů by to nešlo.

Abychom kulaté výročí oslavili, napadlo nás sestavit seznamy nejprodávanějších her ve službě Steam za každý z uplynulých roků (řada z vypíchnutých her, a to včetně těch našich, je navíc po dobu oslav zlevněna) a přidat k nim důležité milníky jak služby Steam, tak popkultury obecně (některé jsou v obrázcích, jiné v textu a nějaké na obou místech). Ještě než se ale do této obsáhlé časové osy pustíte, musíme Vás upozornit: data a fakta uvedená níže jsou pouze natolik pravdivá, jak nám to naše chátrající paměť dovolila.

Jo, už jsme staří… Mimochodem, pokud nemáte zájem trávit svůj volný čas čtením důchodcovských vzpomínek, neváhejte využít nabídku s jednotlivými roky a přeskočte jen na ty, které Vás zajímají. Akorát potom sjeďte na úplný spodek stránky, kde by měl být odkaz na dárky.“

Steam slaví 20. výročí
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama