Steam ukončuje podporu starších verzí Windows
Novinka Steam ukončuje podporu starších verzí Windows

Steam ukončuje podporu starších verzí Windows

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

22
Platformy Windows PC

Na starších variantách systému si už nezahrajete.

Reklama

Populární herní klient Steam již 1. ledna přestane podporovat starší varianty operačního systému Windows. Konkrétně jde o verze Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. S příchodem nového roku již na těchto variantách operačního systému nepůjde Steam spustit ani na něm hrát jednotlivé tituly.

Jedinou možností, jak tomu předejít, je přechod na novější verzi v podobě Windows 10 nebo Windows 11. Je důležité poznamenat, že společnost Valve konec podpory starších Windows oznámila již březnu, takže nejde o novou informaci a aktuální novinka funguje spíše jako připomenutí.

„Počínaje 1. lednem 2024 přestane služba Steam oficiálně podporovat operační systémy Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1, což znamená, že na nich nebude fungovat klient služby Steam. Pokud tedy budete chtít nadále využívat klienta a hrát své hry zakoupené ve službě Steam, budete muset přejít na novější verzi systému Windows.

Důvodem pro tuto změnu je fakt, že klíčové funkce klienta služby Steam závisí na zabudovaném prohlížeči Google Chrome, který tyto operační systémy přestal (příp. přestane) podporovat. Krom toho klient vyžadoval (a nadále vyžaduje) aktualizace zabezpečení a funkce dostupné pouze v systému Windows 10 a novějších,“ uvádí k ukončení podpory starších verzí Windows zástupci Valve.

Steam ukončuje podporu starších verzí Windows
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama