Steam zaplavily banány
Novinka Steam zaplavily banány

Steam zaplavily banány

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

14
Platformy Windows PC

Obskurní novinka se zařadila mezi historicky nejhranější tituly.

Reklama

Mezi tradičně nejhranější tituly na Steamu v čele s hrami jako Counter-Strike 2, Dota 2 či PUBG: Battlegrounds se v posledních dnech zařadil také ještě donedávna neznámý počin s názvem Banana. Jedná se o primitivní klikačku, která je k dispozici kompletně zdarma. Ve hře přitom neděláte nic jiného, než opakovaně klikáte na obrázek banánu. Navzdory všemu se ale v současnosti jedná o vůbec nejhranější titul na Steamu, který mělo v jeden moment spuštěno více než 884 tisíc hráčů.

Tato hodnota dělá z Banana historicky devátý nejhranější titul na Steamu, který za sebou nechal i rekordy známých AAA titulů jako Hogwarts Legacy, Baldur's Gate 3 nebo Call of Duty. Za takto vysoká čísla hra vděčí především systému obchodování na komunitním trhu. Za klikání na banány totiž získáváte položky v podobě karet a skinů, které následně můžete prodat právě v komunitní Steam tržnici.

Standardní položky navíc doplňují vzácnější položky s vyšší cenou. Vše navíc nasvědčuje tomu, že jsou do získávání virtuálních banánů zapojeni také boti, takže je ve skutečnosti otázkou, kolik hráčů tento bizarní titul reálně hraje. Z celé mánie okolo hry Banana a s ní spojené situace na komunitním tržišti může paradoxně nejvíce vytěžit společnost Valve, která si jakožto provozovatel Steamu z každého obchodu mezi hráči bere určitý podíl.

Steam zaplavily banány
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama