Stephen King chtěl za citát do Alana Wakea jeden dolar
Alan Wake Novinka Stephen King chtěl za citát do Alana Wakea jeden dolar

Stephen King chtěl za citát do Alana Wakea jeden dolar

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Thriller od Remedy se Kingovým dílem výrazně inspiruje.

Reklama

„Stephen King kdysi napsal: Noční můry existují mimo logiku a jejich vysvětlování nepřináší mnoho zábavy; jsou protimluvem poezie strachu. V hororovém příběhu se oběť neustále ptá ‚proč?‘ Ale žádné vysvětlení neexistuje a ani by existovat nemělo. Nezodpovězená záhada je to, co v nás zůstane nejdéle a co si nakonec zapamatujeme. Jmenuji se Alan Wake a jsem spisovatel.“ Těmito slovy začíná mysteriózní Alan Wake od finského studia Remedy. Citát knižního autora Stephena Kinga se ke hře perfektně hodí, vývojáře přitom stál symbolický jeden dolar.

Pro magazín Eurogamer zavzpomínal designer a scenárista hry Sam Lake: „Při tvorbě původního Alana Wakea jsem opravdu zoufale toužil po jeho citátu na úvod. Pokud vím, za právo na jeho použití po nás chtěl jeden dolar. [Bylo to] velmi velkorysé.“

Vedle Městečka Twin Peaks bylo právě dílo Stephena Kinga jednou z nejvýznamějších inspirací pro Remedy při tvorbě Alana Wakea, spisovatele, který propisuje příběh do reality. Připravované pokračování se přiklání ještě více než spíše thrillerový první díl k hororu, který je Kingovi vlastní.

Alan Wake 2 přinese známé mechaniky i řadu novinek, mimo jiné druhou hratelnou postavu. Vyjde 17. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama