Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands
Novinka Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands

Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Nintendo Switch Switch

Když se sága Zelda potká s farmáři ze Stardew Valley.

Reklama

Jestli máte rádi Stardew Valley, možná by vás mohla oslovit nová hra na podobném principu. V novince Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands ztroskotáte na tajemném ostrově. Jelikož máte v posádce zraněné a vám se při nehodě nic nestalo, budete muset kamarády zabezpečit a postavit na ostrově tábor. Postupně ostrov dokonale zabydlíte a vytvoříte si farmu jako zdroj jídla, kterého je jinak na samotném ostrově nedostatek.

Vaším dlouhodobým úkolem je samozřejmě postavit novou loď na zpáteční cestu. A tak kromě stavění a farmaření budete tajuplný ostrov prozkoumávat a vydávat se na nebezpečné expedice do vnitrozemí a na další sousední pevniny. Jenže ostrov je nějakým podivným způsobem prokletý a tak nejdříve musíte odhalit jeho temné tajemství, protože jen pak se z něj konečně osvobodíte.

 

Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands

 

Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands je jinými slovy dobrodružná farmářská strategie vyvedená v pohledné a pastelově barevné grafice a zasazená do otevřeného světa tajemných tropických ostrovů. Hra kombinuje prvky strategie, farmaření, RPG a adventury do jednoho celku, který se inspiroval takovými hrami jako Legends of Zelda, Harwest Moon či zmíněným Stardew Valley.

Titul vytvořilo menší a méně známé studio Lemonbomb Entertainment z německého Düsseldorfu pro PC, PS4, X1 a Switch. Hra stojí 24,99 EUR (cca 640,-), ale nyní na GOGu a Steamu běží 15% sleva, takže Stranded Sails zakoupíte za zhruba 550,-. Navíc si můžete hru nejdříve vyzkoušet v menším demu s prologem. Stačí, když se registrujete pro zasílání novinek, načež dostanete přístup k demoverzi Stranded Sails.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KFeAIKgHEnY[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama