Střílečky tvoří téměř polovinu herního času na PlayStationu
Call of Duty Novinka Střílečky tvoří téměř polovinu herního času na PlayStationu

Střílečky tvoří téměř polovinu herního času na PlayStationu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Ztráta Call of Duty by Sony vyšla draho.

Reklama

Dokumenty britského Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA) odhalily zajímavá čísla týkající se stříleček na PlayStationu. Zatímco většina údajů zůstává neveřejná, dozvídáme se, že právě střílečky tvoří na konzolích od Sony 40 % veškerého herního času.

„Dvě z hlavních her společnosti Activision na konzolích, CoD a Overwatch, patří do žánru stříleček. Střílečky představují významný podíl na vydavatelském trhu, zejména na konzolích,“ píšou britské úřady v dokumentu, který blíže prozkoumává plánovanou akvizici Activision Blizzardu ze strany Microsoftu, „střílečky tvořily (...) 40 % celosvětového herního času na konzolích PlayStation.“

Redigované údaje se týkají například vydavatelských zisků nebo konkrétněji žánru FPS. Z kontextu je ale zřejmé, že data mluví ve prospěch žánru, který je i na konzolích velmi populární.

Zmiňovaná série Call of Duty je jedním z hlavních argumentů Sony proti nákupu Activision Blizzardu Microsoftem. Paradoxně hrozí PlayStationu ztráta budoucích her spíše v případě zablokování akvizice. Microsoft se totiž zavázal vydávat Call of Duty multiplatformě dalších deset let. Smlouvu ale Sony odmítá podepsat. Naopak současná licenční smlouva s Activisionem končí už příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama