Arma 3 Novinka Studio Bohemia Interactive odhalilo novou Armu s podtitulem Reforger

Studio Bohemia Interactive odhalilo novou Armu s podtitulem Reforger

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

18
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Ve vývoji je rovněž plnohodnotný čtvrtý díl.

Reklama

České studio Bohemia Interactive dnes podle očekávání přiblížilo budoucnost série ARMA. V první řadě došlo k odhalení titulu Arma Reforger. Tento nový přírůstek do populární série vojenských simulací je v rámci early accessu k dispozici již nyní na PC i konzolích Xbox Series X/S.

Arma Reforger představuje první titul studia, který pohání nový engine Enfusion. Na této nové technologii poběží i chystaná ARMA 4, jejíž vývoj studio rovněž potvrdilo.

Z pohledu obsahu a zasazení nás Arma Reforger vezme do 80. let minulého století na fiktivní ostrov Everon. Stejné prostředí nabídl už první díl série s podtitulem Cold War Assault (původně Operation Flashpoint: Cold War Crisis), takže se do této lokace nyní série s dílem Reforger vrací. Výsledkem je mapa o rozloze 164 km² (z toho 51 km² pevnina), jejíž reálie jsou inspirované bývalým Československem.

Studio Bohemia Interactive odhalilo novou Armu s podtitulem Reforger

Nabídka herních režimů odhaluje, že nás čekají celkem dva multiplayerové režimy. První z nich nese název Conflict a přinese kooperativní zážitek, ve kterém bude muset tým hráčů spolupracovat, plnit jednotlivé úkoly a obsazovat klíčová místa na mapě. V druhém režimu nazvanému Game Master si hráči budou moci vytvářet vlastní scénáře s různými pravidly a bojovými úkoly. Kampaň pro jednoho hráče v plánu není, což znamená, že se Arma Reforger až na tutorial zaměří čistě na multiplayerový zážitek.

Arma Reforger má vývojářům posloužit rovněž pro sběr dat a zpětné vazby od hráčů, která bude následně využita při vývoji plnohodnotného čtvrtého dílu. Autoři rovněž přikládají velkou pozornost moderským nástrojům, jež by měly moderům výrazně ulehči práci na komunitním obsahu v rámci nového enginu Enfusion.

Arma Reforger je aktuálně k dostání za 30 eur/750 korun v předběžném přístupu na Steamu a v rámci programu Game Preview i prostřednictvím oficiálního Xbox obchodu. Plná verze hry by měla vyjít přibližně za rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama