Ylands Novinka Studio Bohemia Interactive přináší novou hru Ylands EDU

Studio Bohemia Interactive přináší novou hru Ylands EDU

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Windows PC

Zaměřuje se na výuku informatického a kreativního myšlení.

Reklama

České studio Bohemia Interactive oznámilo spuštění pilotního programu vzdělávací aplikace Ylands EDU. Projekt odstartoval v říjnu formou otevřené beta verze a od svého zahájení se do něj již zaregistrovala řada institucí. Ylands EDU je už několik let vyvíjená samostatná aplikace, která vznikla na základě známé dobrodružné hry Ylands. Aplikace je určena především pro základní školy, kde by měla učitelům pomoci při výuce základních digitálních kompetencí a úvodu do programování.

Díky robustnímu editoru, upravenému na míru tvorbě výukových lekcí, má být ale s aplikací možné učit takřka cokoliv. Od října letošního roku se do otevřené beta verze (pilotního programu) Ylands EDU zapsalo již 80 vzdělávacích institucí, které již nyní pracují na přípravě vlastních lekcí.

„Hledala jsem prostředek na využití programování v praxi a našla si mě Ylands EDU. Úplně náhodou jsem na konferenci Počítač ve škole navštívila skupinku nadšenců, kteří mi představili vzdělávací verzi populární hry. Moje nadšení se setkalo s velkým ohlasem u žáků 8. a 9. ročníku. Závěr školního roku už byl ve znamení objevování, programování, ladění a hlavně hraní. Slovy účastníka výuky: „Teď dělám něco opravdového,” uvádí Martina Čáslavová - učitelka, ZŠ Jungmannovy sady Mělník.

„První signály z řad učitelů, že by Ylands rádi využili jako učební pomůcku, se objevily už před několika lety, když jsme prezentovali naši hru v zahraničí na herních veletrzích, jako americký Pax či německý Gamescom. Dlouho jsme nad tím přemýšleli a mapovali trh. Když jsme před rokem a půl začali s prvním prototypem objíždět školy a zájmové kroužky, pochopili jsme, že máme v rukou produkt, který je v řadě ohledů originální a zájem o něj předčil naše očekávání,” dodává Aleš Ulm, Project Lead Ylands v Bohemia Interactive.

Ylands EDU je nyní přístupný českým pedagogům prostřednictvím Microsoft Store pro operační systém Windows.

Studio Bohemia Interactive přináší novou hru Ylands EDU
Studio Bohemia Interactive přináší novou hru Ylands EDU
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama