Studio Funomena po obviněních z emočního zneužívání nejspíš skončí
Wattam Novinka Studio Funomena po obviněních z emočního zneužívání nejspíš skončí

Studio Funomena po obviněních z emočního zneužívání nejspíš skončí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Vývojáři her Wattam a Luna měli doplatit na chování své zakladatelky.

Reklama

Podle Chrise Bratta z herního investigativního kanálu People Make Games by mělo indie studio Funomena ukončit veškeré práce do konce měsíce. Napsal to na svém twitteru s poznámkou, že na své zavření se studio připravuje už od minulé středy, kdy začalo propouštět kontraktory.

Údajný konec studia přichází jen necelé dva týdny po tom, kdy bylo předmětem investigativního projektu People Make Games, který se zaměřil na citové zneužívání v nezávislých studiích. Spoluzakladatelka týmu Robin Hunicke měla zaměstnance citově vydírat a manipulovat, často prý také sdílela citlivé informace jednotlivých vývojářů bez jejich svolení.

„Je mi smutno, když vím, že lidi bolí chyby, které jsem udělala. (...) Teď si dělám čas na rozhovory s lidmi, zaměřuji se na zpětnou vazbu a vymýšlím další kroky,“ napsala po zveřejnění obvinění Hunicke na svůj twitterový účet.

Studio ale spojitost s obviněními odmítlo. Na twitteru zveřejnilo příspěvek, ve kterém tvrdí, že za případný konec studia mohou finanční problémy. Své uzavření navíc definitivně nepotvrdilo.

Studio Funomena založila Hunicke v roce 2013 společně s Martinem Middletonem. Největší úspěch slavili se hrou Wattam, která vyšla za přispění renomovaného artového vydavatele Annapurna Interactive. Jejich další počin Luna pak vedle PC a PS4 zamířil i na zařízení pro virtuální realitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama