Studio Ninja Theory vysvětluje rozhodnutí se připojit k Microsoftu
Novinka Studio Ninja Theory vysvětluje rozhodnutí se připojit k Microsoftu

Studio Ninja Theory vysvětluje rozhodnutí se připojit k Microsoftu

Yurris CZ

Yurris CZ

1
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Autoři skvělého Hellbladu si chtějí udržet tvůrčí svobodu.

Reklama

Microsoft na své E3 konferenci kromě nálože nových titulů oznámil také investici do několika malých studií. Odkoupení vývojářských center jako Playground Games, Undead Labs či Compulsion Games není takové překvapení jako v případě studia Ninja Theory.

Tvůrci z Ninja Theory mají na kontě slušnou porci solidních her, například Kung Fu Chaos, DmC: Devil May Cry, Heavenly Sword či poslední počin v podobě výborné adventury Hellblade: Senua's Sacrifice. Překvapení pro hráčskou základu je, že v Ninja Theory se tvořili hry také pro konzoli PlayStation, s tím je nyní konec. Hry nyní budou vyvíjeny pouze pro platformy Microsoftu.

A co vůbec vývojáře k upsání se Microsoftu vedlo? Studiu se v posledních obdobích nadmíru dařilo, to dokazují prodeje právě Hellbladu, které dvakrát předčily očekávání. I přes skvělý úspěch se v Ninja Theory myslí na budoucnost, stačí se rozhlédnout, kolik malých vývojářských center se zavírá. Velkým lákadlem ze strany Microsoftu je i podpora. Kromě samozřejmých finančních prostředků mám na mysli i pracovní sílu. K dispozici budou skromným tvůrcům nejrůznější vývojářské či analytické týmy, zkrátka vše, na co si vzpomenou.

Přestože Microsoft dává k dispozici vše, studio Ninja Theory se nechce stát strojem na AAA hry a peníze. Podmínkou před podepsáním a vstoupením do programu Microsoft Studios byla absolutní tvůrčí volnost.

Když si představíte, že titul Hellblade: Senua's Sacrifice vznikal pod rukama dvacítky lidí a v hodně omezených podmínkách, teprve potom si uvědomíte, jak ta hra vlastně byla v téměř všech směrech famózní. Je úžasné, jakou práci tak malý tým nadšených lidí odvedl. Zavřete oči a vybavte si vaše nejlepší pocity z Hellbladu, máte? A teď si to vše vynásobte armádou vývojářů a mnohamilionovým rozpočtem. Máme se vskutku na co těšit.

Pokud chcete slyšet vyjádření od samotných tvůrců, odkážu vás na video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama