Studio Nixxes pomůže s doručením dalších PlayStation exkluzivit na PC
Novinka Studio Nixxes pomůže s doručením dalších PlayStation exkluzivit na PC

Studio Nixxes pomůže s doručením dalších PlayStation exkluzivit na PC

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

43
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Sony to zřejmě s expanzí na počítače myslí vážně.

Reklama

Sony před časem změnilo dlouholetou strategii na poli exkluzivit a rozhodlo se několik svých titulů vydat i na počítače. V současnosti si tak PC hráči mohou zahrát Horizon Zero Dawn a Days Gone. Tím ale příval portů podle všeho ani zdaleka nekončí.

Koncem května letošního roku například vyšlo najevo, že se konverze na počítače dočká i Uncharted 4: A Thiefs End z roku 2016. Že to Sony myslí s portováním některých svých titulů na PC vážně, dokazuje i čerstvé vyjádření prezidenta Sony Interactive Entertainment Jima Ryana.

Ten v rozhovoru pro japonský magazín Famitsu uvedl, že nizozemské studio Nixxes, které bylo před měsícem koupeno právě Sony, pomůže s příchodem dalších PlayStation exkluzivit na PC.

Studio Nixxes pomůže s doručením dalších PlayStation exkluzivit na PC

Jim Ryan tak přímo potvrdil to, o čem se už od akvizice studia Nixxes spekulovalo. Vývojáři se sídlem v Utrechtu, kteří se i v minulosti na portování her přímo specializovali, budou hrát důležitou roli při vývoji PC verzí různých značek ze stáje PlayStationu.

I nadále je však pravděpodobné, že půjde alespoň prozatím zejména o starší tituly z éry PlayStationu 4. Dříve se spekulovalo třeba o titulech jako Blodborne, Ghost of Tsushima nebo The Last of Us.

Jakou PlayStation exkluzivitu byste si na PC nejraději zahráli vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama