Studio s filmy M3gan nebo Uteč se vrhlo na hororové hry
Filmy/Seriály Novinka Studio s filmy M3gan nebo Uteč se vrhlo na hororové hry

Studio s filmy M3gan nebo Uteč se vrhlo na hororové hry

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

2

Společnost Blumhouse chce spolupracovat s indie vývojáři.

Reklama

Studio známé především hororovými filmy Blumhouse Productions míří i do videoherního byznysu. Společnost, která vznikla před více než dvaceti lety, obvykle produkuje filmy s nižšími náklady, zato vysokými výdělky. Příkladem je horor Paranormal Activity, který stál v první verzi okolo 15 tisíc dolarů, ale stal se hitem a utržil nakonec skoro 200 milionů dolarů.

Dál se studio pyšní filmy Očista, Insidious nebo naposledy M3gan. Na kontě má i snímky od oceňovaných režisérů - Rozpolcený od M. Night Shyamalana, Uteč od Jordana Peelea a BlacKkKlansman od Spikea Leeho.

Pod hlavičkou Blumhouse Games se chce nyní zaměřit i na vydávání indie hororových her na počítačích, konzolích a mobilech. Podílet by se na nich měli nezávislí vývojáři. Postup bude podobný jako v případě filmů od tohoto studia: nízké rozpočty, tlak na originalitu a inovace.

V čele Blumhouse Games budou Zach Wood, producent her Hohokum nebo The Unfinished Swan, a Don Sechler, který působil skoro deset let v PlayStationu.

"Se svými zkušenostmi, citem a znalostmi herního trhu jsou Zach a Don dokonalými lídry pro využití silných stránek studia Blumhouse ve hrách," uvedl ředitel společnosti Abhijay Prakash. Podle něj se firma, která má na kontě více než 150 filmů a televizních seriálů, už delší dobu poohlížela po možnostech v oblasti "interaktivních médií". Teď je ale na začátku a o chystaných titulech se zatím nic neví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama