Stvořitel Far Cry 3: Blood Dragon odchází z Ubisoftu
Far Cry 3: Blood Dragon Novinka Stvořitel Far Cry 3: Blood Dragon odchází z Ubisoftu

Stvořitel Far Cry 3: Blood Dragon odchází z Ubisoftu

Jakub Škrabana

Jakub Škrabana

3

Dean Evans opouští tým z osobních důvodů.

Reklama

Po téměř desetileté spolupráci na úspěšných hrách Far Cry, Splinter Cell a Assassin's Creed, Dean Evans opouští studio Ubisoft.

Známý vývojář nedávno pracoval na nové herní koncepci s týmem Ubisoftu, který se momentálně odkládá. V té době mu studio nabídlo šanci se připojit k redakční vedoucí skupině v Paříži vedené kreativním důstojníkem Sergem Hascoetem, ale místo toho se rozhodl odmítnout.

„Rozvedl jsem se se svou ženou a pak byl projekt, na který jsem pracoval, zrušen. Bylo toho na mě moc a já přemýšlel, zda je nejlepší možnost se odstěhovat do jiné země. Tento rok mi bude 40 let, v takovém věku začínáte přemýšlet o tom, co opravdu chcete dělat a zda uděláte správné rozhodnutí. Byl jsem v podnikání více než 20 let, téměř 12 z nich bylo u společnosti Ubisoft. Myslím, že bych si mohl založit své vlastní studio a uvidím, jak to bude šlapat. Věřím, že budoucnost není s hrami, které my jako tvůrci děláme, ale ve vytváření virtuálních světů a dáváme hráčům nástroje a systémy, které udělají nekonečné množství her. Budeme vytvářet prostory pro hráče nejen pro hraní, ale i pro existenci. Uvidíte to, za deset let bude digitální existence stejně důležitá jako vaše virtuální existence,“ říká Dean Evans v rozhovoru pro Game Informer.

Dean Evans také zmiňuje, že opouští Ubisoft za dobrých podmínek. Plánuje se vrátit zpět do Spojeného království a pak vyrazí na svou cestu. Když Evans nakonec znovu nastartuje svoji kariéru, nečekejte, že další projekt bude pokračovat stejným způsobem, jako jeho dřívější práce. Po letech vytváření bombastických stříleček s napjatými stealth akcemi, má ambice dát dohromady mnohem menší tým. Zdá se, že si bude plnit svůj sen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama