Stygian: Reign of the Old Ones je nové hororové RPG
Stygian: Reign of the Old Ones Novinka Stygian: Reign of the Old Ones je nové hororové RPG

Stygian: Reign of the Old Ones je nové hororové RPG

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Ručně kreslená hra ze světa H. P. Lovecrafta přetéká temnou atmosférou.

Reklama

Od včerejšího večera je ve výhradně digitální distribuci dostupné nové dobrodružné, akční a hororové RPG Stygian: Reign of the Old Ones. Tato hra je zasazena do temného a šíleného světa slavného spisovatele H. P. Lovecrafta a kombinuje dobrodružné putování, RPG vývoj postav a tahové souboje, to všechno zabalené do hororového hávu v povedeném vizuálním 2D stylu.

Titul se odehrává v prokletém městě Arkhamu kolem roku 1920 a vy si na začátku vyberete jednu z 8 unikátních postav od zločince přes detektiva až k profesorovi, a vydáte se na výpravu za záchranou města od temných sil Prastarého. Velmi pohledná je sice nevýrazná a barevně utlumená, ale poctivě ručně kreslená 2D grafika, kdy hra využívá šikmého bočního pohledu.

 

Stygian: Reign of the Old Ones je nové hororové RPG

 

Na vaší cestě se k vám mohou přidat další 2 vedlejší charaktery a unikátní funkcí je vaše příčetnost a psychické rozpoložení, které se mění nejen podle vašich skutků a příběhu, ale také podle toho, jak budete směřovat všechny rozhovory. Této živé funkci tvůrci říkají Belief System.

Jelikož je Stygian: Reign of the Old Ones menším dílkem malého vývojářského studia s příznačným názvem Cultic Games z Istanbulu, ve hře chybí dabing. Veškeré dialogy jsou prezentovány textovou formou s několika možnostmi vašich odpovědí.

 

Stygian: Reign of the Old Ones je nové hororové RPG

 

Tvůrci sami přiznávají, že se pro zdejší tahové bitky nechali inspirovat fantasy sérií Heroes of Might and Magic, takže očekávejte podobné mechaniky při soubojích, při kterých přijdou na řadu i kouzla. Hra je díky kreslené grafice a statickým pozadím velmi nenáročná na hardware, rozjedete ji i na kancelářských počítadlech a stáhnete ji i na slabém internetu, protože má pouze lehce přes 2 GB dat.

A navíc vás ani nezruinuje, protože na Steamu nyní až do 3. října běží zaváděcí slevová akce, takže hra s 15% slevou stojí 21,24 EUR, což je kolem 550,-. Steam kód lze zakoupit i na Xzone. Hra vzešla z úspěšného komunitního financování na Kickstarteru, kde jí 2600 přispěvatelů poslalo 73 tisíc dolarů, když tvůrci žádali alespoň 55 tisíc.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=M2-ivhhpEtE[/embed]

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama