Super Mario 3D Land - Mario přichází i ve 3D
Blogy čtenářů Recenze Super Mario 3D Land - Mario přichází i ve 3D

Super Mario 3D Land - Mario přichází i ve 3D

Recenze byla v plánu delší dobu, ale jaksi se to protáhlo, tak jsem svůj blog zásoboval jinými články, aby si lidé mohli pořád číst něco o Nintendu.…

Reklama

Úvod

Recenze byla v plánu delší dobu, ale jaksi se to protáhlo, tak jsem svůj blog zásoboval jinými články, aby si lidé mohli pořád číst něco o Nintendu. Nyní přišel správný čas, asi po 27 hodinách hrení, na recenzi velké hry na 3DS, Super Mario 3D Land.

Mnoho různých pohledů

Když hrajete Super Mario Galaxy je využito místo televize, proto 2D levely nejsou. Super Mario 3D Land nemá nějaký velký výhlede vpřed, ale snaží se abyste viděli samotného Maria. Kamera je pro to dobře udělaná. Tak se vrátím k tomu základním uvidíte zde pohled na 3D levely a 2D levely. Samozřejmě, že 2D levely mají nějakou hloubku 3D, proto vypadají zajímavě. Musíte samozřejmě počítat s tím, že u některých levelů se s 3D efektem hraje líp. Myslím, že tím vyvojáři pomohli využít potenciál 3D displeje na 3DS.

Bowser zase v akci a má i pomocníky

Tradiční a známým záporákem je velká želva s trny Bowser. On většinou unese princeznu Peach, stále i po 27 letech. Pravého Bowsera potkáte jen dvakrát. Bowsera je za začátku lehké porazit, ale v final battle můžete dostat zabrat, hlavně v Special světu. Po cestě však potkáte klasické nepřátelé, které vám zabrání v dokončení levelu nebo světu. Nechybí zde Koopa Troopa, Goomba a další a další. Tradičně je zneškodníte skokem na hlavu. Můžete samozřejmě použít nějaký power-up.

Tanooki is back

Tanooki obleček je zpátky a tvří docela zvláštní místo ve hře. Nintendo se rozhodlo ho vrátit a je to perfektní, jak ho propaguje obrázkami v příběhu. Pomáhá v mnoha věcech a ze všech power-upů mi sedl nejvíc. Když dostanete obleček skrze list, tak změníte do hnědého oblečku s ocasem, který vám umožní udeřit soupeře. Ocas vám taky dovalí zůstat déle ve vzduch. Můžete s ním doplachtit mnohem dál a to se hodí vždy.

Fireballky, bumerangy a co když to nejde

Dalšími power-upem je známá kytičky na ohnivé kuličky. Vrhání kuliček jsem ani moc nepoužíval a ve hře mu není dán podle mě takový prostor jako tanooki oblečku nebo bumerangu. Své oblíbence v řadách hráčů Maria má a ti je umí využít i třeba líp než tanooki obleček. Dalším klasickým power-upem je modrý obleček s krunýřem, který vám dovolí házet bumerangem. Můžete házet jen jedním oproti nepřátelským modrý želvám, které hází 2.

Když vám to nejde, tak po několika smrtích objeví bílý tanooki obleček na začátku levelů. Kromě pádá vás nemůže snad nic zabít. Můžete jen běžet v před a neohlížet se, ale hra ztrácí tu svoji zábavnost. Tohle je jen pro případ, že byste byli už opravdu zoufalí.

Z krabiček vám může spadnout zelená houbička, která přidá život. Může spadnout i hvězdička, která dá na určitý čas nesmrtelnost. Poslední je klasická houbička, která vás zvětší, když jste malý Mario.

Hudba a vizuál jsou úžasné

Hudba ladí s hrou. Bez zvuků hra ztrácí tu okouzující krásu. Hudba ladí i s prostředím. U mě si audio zpracování odnáší snad jen desítku.

Vizuální stránka je rozmanitá, projdete dost různých prostředí. Některé se však opakují, ale jaká hra by měla 50 různorodých levelů. Zmiňovaná hudba ladí s prostředím. Z grafické stránky Mario vypadá nádherně na 3DS. Snad jedna z nejhezčích her co můžete v současnosti koupit.

Jak pro začátečníky, tak ostřílené borce

Super Mario 3D land byl Nintendem prezentován jako lehčí mariovka. První 8 světů je opravdu pro nováčky, ale pravý instalatéřovi fanoušci si projdou i special světy. zde začíná pravá výzva. Když tomu ještě sbírat zlaté mince a dělat zlaté vlaječky, tak to dá docela zabrat. hru si pak fanoušci projdou i Luigim, čím se herní doba prodlouží. S Luigim to neprojdete jen tak pro zábavu, ale dostanete menší dáreček do hry, ale pššš.

Kdo ji nemá, ať jde hned kupovat

Pro majitelé 3DS naprostá tutovka, což už určitě ví. Kdo ji zatím nekoupil, tak by měl co nejdříve. Čeká na vás přes 25 hodin zábavy, možná i víc. Proto jsem schopen porovnat konečný herní zážitek s již dříve recenzovanou The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D.

Super Mario 3D Land - Mario přichází i ve 3D

Verdikt

Mario, Luigi, Mario, Luigi. Prostě bratrská dvojka, se kterou proskáčete spoustu hodin. Hra si ode mě nese perfektní hodnocení a plošinovky nevymírají, ale zažívají zase vzestup. Jak díky Rayman Origins, tak díky Super Mario 3D Land. V současnosti jedna z nejlepších her na 3DS.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Stoupající obtížnost v levelech
Special světy
Dlouhá herní doba
Tanooki obleček
Výborná hudba
Krásné grafické zpracování
I pro začátečníky
Skryté levely
Využití 3D
Rozmanité prostředí
Neklesající cena hry
Přehnaná propagace Tanooki oblečku
Že už jsem skončil
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama