Survival střílečka Scavengers za měsíc vypne servery
Scavengers Novinka Survival střílečka Scavengers za měsíc vypne servery

Survival střílečka Scavengers za měsíc vypne servery

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Windows PC

Vydavatel prodal původní vývojáře, aby investoval do metaverza.

Reklama

Společnost Improbable oznámila, že 16. prosince ukončí podporu free-to-play multiplayerové survival střílečky Scavengers, která se stále nachází v early accessu. Už letos v květnu vydavatel prodal původní vývojáře ze studia Midwinter vývojářům Dead by Daylight Behaviour Interactive s tím, že se chce zaměřit na fenomén metaverza. To tehdy vedlo i ke zrušení plánovaných konzolových verzí Scavengers.

„V posledních několika měsících jsme zaznamenali pokles počtu hráčů, a přestože jsme zkoumali mnoho možností, jak oživit populaci serverů v době, kdy je hra v předběžném přístupu, ukázalo se, že pokračovat ve vývoji a live-service provozu je neudržitelné,“ vysvětluje Improbable.

V souvislosti se směřováním k metaverzu prodal vydavatel například svůj podíl v Inflexion Games, týmu připravujícím titul Nightingale, čínskému Tencentu. Už před oznámením „honu za trendy“ se Improbable zrovna nedařilo – od roku 2019, kdy vstoupil na herní trh, několik her prodal do rukou jiných vydavatelů a další zrušil úplně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama