System Shock 3 má problémy
System Shock 3 Novinka System Shock 3 má problémy

System Shock 3 má problémy

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Autorské studio je prý již bez zaměstnanců.

Reklama

Když minulý rok společnost Starbreeze prodala zpět práva na System Shock 3 vývojářům ze studia OtherSide Entertainment (jehož zakladatelem není nikdo jiný než Warren Spector), vypadalo to, že se u tohoto pokračování kultovní série začne blýskat na lepší časy.

Od té doby jsme se totiž dočkali hned několika ukázek, kdy zatím poslední z nich vyšla téměř v polovině září a představovala nám samotnou hratelnost titulu. Sám Warren Spector dokonce minulý květen sdělil webu Video Games Chronicle, že studio má dostatek financí na to, aby se nějakou chvíli obešlo bez vydavatelů. K tomu ještě sdělil, že právě jedná s "mnoha" vydavateli, kteří o titul projevili zájem.

Jenomže uplynul nějaký čas a ze studia začali odcházet (případně dostali výpověď) poměrně klíčoví členové týmu, mezi nimiž nechyběl spisovatel, senior designér, hlavní programátor, vedoucí oddělení QA či nedávno i ředitel designu, což prozradil jejich aktualizovaný profil na Linkedln.

O těchto odchodech a dalších problémech ve vývoji promluvil anonymní uživatel na diskuzním fóru RPG Codex, jenž tvrdil, že je jeden z bývalých zaměstnanců. Jeho informace následně potvrdila i komunitní manažerka firmy Sam Luangkhot.

Studio se k situaci zatím nevyjádřilo, a tedy na oficiální zprávy si musíme počkat. Pokud by se informace nicméně potvrdily jako pravdivé, rozhodně by to byla smutná zpráva pro všechny fanoušky.

Zdroj: Video Games Chronicle

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama