Take-Two má zavřít studia stojící za Kerbal Space Program 2 a Rollerdrome
Novinka Take-Two má zavřít studia stojící za Kerbal Space Program 2 a Rollerdrome

Take-Two má zavřít studia stojící za Kerbal Space Program 2 a Rollerdrome

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podpora Kerbal Space Program 2 bude pokračovat.

Reklama

Podle dokumentů, které získala agentura Bloomberg, se blíží uzavření studií Intercept Games a Roll7. Dít se tak má v rámci škrtů v Take-Two Interactive, které budou stát místo asi 600 lidí – 5 % pracovní síly.

Konec Intercept de facto potvrzuje ve státě Washington povinné oznámení Take-Two o zrušení 70 pracovních míst v rámci uzavírání v Seattlu, kde studio sídlí. Tým stojí za Kerbal Space Program 2 a jeho součástí je množství původních vývojářů hry, kteří se společně s ní přesunuli z později uzavřeného studia Star Theory.

Pro magazín Game Developer společnost zprávu komentovala: „Zeštíhlujeme portfolio projektů, rušíme několik projektů ve vývoji a zefektivňujeme organizační strukturu, což povede ke snížení počtu zaměstnanců a snížení potřeby přijímat nové zaměstnance. (...) Vydavatelství [Private Division] pokračuje v podpoře Kerbal Space Program 2.“

Roll7 má na kontě mimo jiné nejnovější Rollerdrome nebo sérii OlliOlli. Tým pracuje od roku 2015 kompletně z domovů. Žádné podrobnější informace o jeho uzavření nemáme.

I přes potřebu snižovat náklady si Take-Two nedávno pořídilo Gearbox, který pracuje na pokračování Borderlands. Take-Two má dále ve vývoji třeba další díl série Mafia a samozřejmě také GTA 6.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama