Take-Two naznačuje vydání GTA VI v roce 2024
Grand Theft Auto Novinka Take-Two naznačuje vydání GTA VI v roce 2024

Take-Two naznačuje vydání GTA VI v roce 2024

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Příští fiskální rok má být pro společnost zásadním obdobím.

Reklama

Společnost Take-Two Interactive zveřejnila své finanční výsledky za uplynulý kvartál. V rozhovoru s investory ale zástupci herního vydavatele poodhalili také odhad budoucích tržeb, které minimálně naznačily orientační datum vydání GTA VI.

Pozornost vzbudila především pasáž o fiskálním roce 2025 (období od dubna 2024 do března 2025), ve kterém plánuje Take-Two vydat několik přelomových titulů. Zmíněné projekty mají společnost posunout na vyšší úroveň, nastavit nové standardy v celém odvětví a zajistit tržby přesahující 8 miliard dolarů.

V uplynulém fiskálním roce vydavatel pro porovnání dosáhl příjmů v hodnotě 5,28 miliard dolarů. Pro aktuálně probíhající fiskální období byl odhad stanoven na 5,45 až 5,55 miliard dolarů. Je tedy zřejmé, že Take-Two chystá něco velkého právě pro období od dubna roku 2024 do března roku 2025.

Vzhledem k očekávanému výraznému nárůstu tržeb je pravděpodobné, že zástupci společnosti ve svých prognózách naráží právě na GTA VI, jehož vývoj byl po úniku materiálů oficiálně potvrzen před více než rokem. Aktuální zpráva nasvědčuje tomu, že Take-Two plánuje GTA VI opravdu vydat v následujícím fiskálním roce. Jako nejreálnější se přitom s přihlédnutím k tradičně důležité předvánoční sezóně jeví podzim roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama