Take-Two se nelíbí Hot Coffee mód do RDR2
Red Dead Redemption 2 Novinka Take-Two se nelíbí Hot Coffee mód do RDR2

Take-Two se nelíbí Hot Coffee mód do RDR2

Johny

Johny

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Zastřelit, zapálit, nechat vybouchnout, unést nebo ubodat je v pořádku. Ale sex? V oblečení? Fuj.

Reklama

Pokud jste čtenář, který nikdy neslyšel o GTA San Andreas a jeho Hot Coffee mini-hře schované v kódu hry, kterou tam zanechal samotný Rockstar, tak mi dovolte trochu nastínit tento 15 let starý skandál, který donutil americkou federální obchodní komisi prošetřit celý Rockstar tým včetně spoluzakladatele společnosti Dana Housera, který už není její součástí, protože nedávno firmu opustil.

Hot Coffee byla mini-hra v GTA San Andreas, ve které byla hlavní postava hry Carl Johnson, CJ, pozván svou přítelkyní domů na "kafe". Tato z kódu vyhrabaná mini-hra změnila to, že hráč viděl co se přesně v domě děje, ba dokonce ovládal pohyby postavy. Tato primitivně vypadající mini-hra soulože, kde účastníci stejně byli oblečení, tehdy rozpoutala dost kontroverzí a mnoho politiků jako Hillary Clinton nebo Jack Thompson posunuli situaci ještě dál, a najednou byl problém s hrami The Sims 2, Killer7, Bully a organizací, která se zabývá věkovým hodnocením her ESRB. To vše, včetně několik žalob, protestů a vydání patche, který veškerý obsah Hot Coffee smazal, se uklidnilo až o čtyři roky později v roce 2009. Vraťme se teď ale do současnosti.

V dnešní době si něco takového modeři do her vytvářejí sami bez potřeby schovaných kódů, a proto Red Dead Redemption 2 má už i svůj vlastní Hot Coffee mód, ale Take-Two a Rockstaru se nelíbí a požádali tvůrce, aby jej smazali.

Co firmám vadí, se můžete dozvědět z videa níže, ale pozor! Jde o velmi dospělácký obsah. Slabé povahy mohou přijít k újmě, a jestli vás při sledování videa nachytají rodiče, tak hodně štěstí s vysvětlováním.

Modifikace Hot Coffee se objevila 12. února na populární stránce pro modifikace NexusMods. Krátce poté Take-Two a Rockstar na mód zareagovali a autorům napsali e-mail. Kéž by tak rychle Rockstar reagoval i na chyby a hackery v Red Dead Online.

Ve zmíněném e-mailu obě společnosti tvrdí, že EULA smlouva hry „zakazuje činnosti, jako je dekompilace, tvorbu odvozených děl na základě softwaru nebo jiné úpravy softwaru“ a že kodex chování pro online služby "zahrnuje zákaz uživatelům vytvářet, nahrávat nebo zveřejňovat materiál, který je vulgární, obscénní, sexuálně orientovaný nebo nekonzistentní s normami společnosti.“ A tato modifikace tohle všechno prý porušuje.

Jeden z autorů se k situaci vyjádřil pro zahraniční web PCGamesN: "Byl jsem trochu překvapený a neočekával jsem, že si Take-Two bude dělat starosti s modem pro single-player. Přijde mi bláznivé, jak Rockstar Games může do svých her přidat prostitutky, ale když někdo nahraje mód (horší kvality), najednou je to 'nevhodné'. Modifikace neobsahuje žádnou nahotu ani nahé modely a používá pouze assety, které jsou stále ve hře. Animace pocházejí z barové mise s opilým Lennym a zvuky „sténání“ jsou prostě zvuky, které postavy ve hře vydávají, když se zraní. Také zmiňují 'online služby', ale mód je k dispozici pouze pro režim hry jednoho hráče.“

Autor modifikace si nadále není jistý co ještě má a bude muset udělat, ale prý nehodlá mód z internetu smazat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama