Team Fortress 2
Blogy čtenářů Recenze Team Fortress 2

Team Fortress 2

Anonymní

Anonymní

Team Fortress 2 (dále jen TF2) je online akční hra, kde hlavní hratelnostní  prvek tvoří hraní v týmu. Na výběr zde máme 9 různých specializací od…

Reklama

O co jde?

Team Fortress 2 (dále jen TF2) je online akční hra, kde hlavní hratelnostní  prvek tvoří hraní v týmu. Na výběr zde máme 9 různých specializací od klasického vojáka či medika až po špióna. Bylo by asi dobré říci. že i když se od sebe jednotlivé herní třídy podstatně liší ať už počtem životů nebo silou zbraní všechny se mezi sebou mohou bezproblému eliminovat. Při spuštění hry v roce 2007 obsahovalo TF2 6 map, dnes po asi 120 updatech hry, které byly zdarma se toto číslo rozrostlo až na úctihodných 35 map.

 

No a jak se to hraje?

K dispozici máme poměrně dost zajímavých módů, jako například klasické obsazovaní bodu, kterých je vždy lichý počet a mapa je symetrická z obou stran čehož si ale jen tak někdo nevšimne takže to nepůsobí nějak otravně. Dále je zde třeba mód Arena kde se hráči mohou spawnou znovu až v dalším kole, cílem tohoto módu je eliminace druhého týmu nebo po určité době obsazení kntrolního bodu na středu mapy. Ještě bych mohl zmínit Payload mód kde se hráči rozdělí na útočníky a obranu, přičemž útočící tým má za úkol posunout vozík z bombou po předem vytyčené trase až na konec  mapy.  Díky bodování různých čiností ve prospěch týmu se můžete dostat na vrchol tabulky bez jediného zabití  stačí sí vzít medika.  To že sólo hraním jen tak nikoho nezabijete pokud nebude sólovat rovněž asi nemusím ani nějak zdůrazňovat. Co se týče zbraní tak každé povolání má jednu hlavní dále sekundrání a zbraň na blízko. Ve hře není automatická regenerace zdraví, pokud to schytáte musíte si doběhnout pro lékárničku či zavolat medika. Ještě bych mohl zmínit, že ve hře je poměrně dost humoru ať už třeba prostřednictvým různých hlášek nebo přítomnosti tauntu kdy po stisknutí klávesy ztratíte kontrolu nad postavou a ta provede výsměšnou scénku. Například špión si opráší kvádro a hodí nedopalek na soupeřovu mrtvolu pokud je nějáka v blízkosti.

Crafting,trading?

Někteří z vás si určitě po přečtení nadpisku řeknou wtf? Nehrajem náhodou FPSku? Ano ale od Valve! Původně to začalo updaty kde každá třída postupně dostala ke stávajícím 3 zbraním další 3 (někdy i více) alternativní  které nebyly vyloženě silnější ale disponovali třeba nějakou spec. vlastností. Dále přišli do hry čapky které slouží pouze na ozdobu vaší postavičky dříve je bylo možné pouze náhodně najít při hraní. Po příchodu cafting updatu kde z nadbytečných zbraní můžete vyrobit železo apod se dají docela jednoduše vyrobit. No a obchodování je zde podobné většině MMO nadídnete v chatu věc za věc otevřete trade okno potvrdíte a je to. Některé čapky lze získat koupením a hraním jiných her většinou těch od Valve nebo Indie. Takže pokud nemáte žádnou čapku ani materiál stačí si zahrát zdarma Alien Swarm (parádní kooperační akce) a získáte čapku v podobě zeleného emzáka a takhle to funguje u většiny her. A navíc v jednom z posledních updatů do hry přibyl Ingame obchod kde si můžete cokoli ze hry koupit za skutečné peníze. Což mě a spoustu hráču docela naštvalo přeci jen to není ono když někdo vysolí peníze a má vše hned. Ale nakonec jsem se rozhodl že to v záporech vyčítat nebudu díky tomu, že má každy hráč možnost vytvořit nový předmět do hry a když se Valve bude líbit může ho v obchodu prodávat a tak si přivydělat nějakou tu korunu.

 

 

Technické zpracování? Dobré..

Hru pohání legendární Source engine, který už sice není nejsmladší ale pořád vypadá k světu a navíc je parádně optimalizován takže si TF2 zahraje dnes už téměř každý. Jediné co bych vytknul i když to je problém všech her na tomto enginu, pokud shodíte hru do lišty z 60% vám spadne nebo se načte ale nebude hratelná v nejlepším případě budete mít pár textur v růžové barvě.  Dále co mi vadí je pomalejší připojování na servery což nechápu proč tak je když třeba v BC2 bych se připojil 3x a v TF jednou za stejnou dobu ale to je jen menší detail. Zvuky střelby  jsou na svou dobu dobře zpracované a hlášky postav rovněž nezní špatně.

 

TF2  v kostce

Myslím si, že tato hra je jednou z nejlepších online akčních her. Jak díky častým updatům tak vybalancováním hry nebo důrazem na spolupráci. Navíc za cenu kolem 13e na steamu není co řešit, snad jen pokud by jste o TF2 uvažovali počkejte kolem vánoc bude stát určitě pod 4 eura.

 

Team Fortress 2

Verdikt

Parádní online hra která se drží už 3 roky a pořád má co nabídnout.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

- vybalancovaná gameplay
- tuna updatů zdarma
- humor
- craft a trading
- k výhře je potřeba spolupráce
- engine by mohl být stabilnější
- pomalé připojování na server
- (ingame store)
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama