Team17 si chválí úspěch Dredge, za loňský rok je ale ve ztrátě
Blasphemous 2 Novinka Team17 si chválí úspěch Dredge, za loňský rok je ale ve ztrátě

Team17 si chválí úspěch Dredge, za loňský rok je ale ve ztrátě

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tržby vydavateli rostly i díky Blasphemous 2 a Trepang2.

Reklama

Britský „indie vydavatel“ Team17 zveřejnil finanční výsledky za rok 2023. Pozitivně vyhlíží kolonka tržeb, které meziročně vzrostly o 12 % na 159 milionů dolarů. Podílelo se na nich 17 nových her a aplikací a z větší části silný katalog starších titulů jako Hell Let Loose nebo Construction Sim.

Obzvlášť si Team17 pochvaluje úspěch lovecraftovské adventury Dredge. Dařilo se i dvojici sequelů Blasphemous 2 a Moving Out 2, a to nejen v prodejích, ale také v recenzích a oceněních. Vydavatel je spokojený i s výsledky FPS Trepang2.

Zatímco tržby rostly, po odečtení nákladů je Team17 ve ztrátě 3 miliony dolarů. Jde o zásadní propad oproti roku 2022, kdy si společnost vydělala přes 23 milionů. Za výsledek může jednak větší množství peněz vynaložených na vývoj, jednak administrativní náklady. Ty jsou zřejmě spojené také s rozsáhlým podzimním propouštěním, které by se mělo na financích podepsat pozitivně v aktuálním roce.

Právě kontrola výdajů se záměrem vydělávat je hlavním cílem vydavatele pro rok 2024. Začátek roku se mu podle vlastních slov poměrně vydařil. Celkem chce vydat 10 titulů, mezi nimi survival horor Conscript, Autopsy Simulator nebo kooperační rogue-like akci SWORN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama