Tencent a Sony kupují skoro třetinu FromSoftware
Novinka Tencent a Sony kupují skoro třetinu FromSoftware

Tencent a Sony kupují skoro třetinu FromSoftware

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Investice má autorům Elden Ring pomoci s vlastním vydáváním.

Reklama

Japonské Sony a čínský gigant Tencent investují společně do FromSoftware, autorů Dark Souls, Bloodborne, Sekiro nebo nejnovějšího Elden Ring. Oznámila to mateřská společnost studia Kadokawa Corporation. Sony si z podílu na vlastnictví japonských vývojářů ukousne 14 %, Tencent získá ještě o dvě procenta víc. Zmiňovaná Kadokawa přitom zůstává většinovým vlastníkem s bezmála 70 % akcií.

Investice vyšla asijské korporáty na více než 36 miliard jenů, což v přepočtu činí zhruba 260 milionů dolarů. FromSoftware chce získané finance investovat do posílení svých značek a také si usnadnit vydávání her mimo Japonsko. Vývojáři se totiž často museli uchylovat ke spolupracím s dalšími společnostmi – například Sekiro vydával na západě Activision.

FromSoftware se také chystá přinášet více svých her na PC. O možném portu nebo remasteru Bloodborne se spekuluje už dlouhou dobu, stejně tak se mluví o pokračování, obojí ve spojitosti se Sony a studii Bluepoint a Nixxes, které si japonský kolos v poslední době pořídil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama