Tencent chce koupit Sumo Group
Novinka Tencent chce koupit Sumo Group

Tencent chce koupit Sumo Group

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Čínský konglomerát si brousí zuby na další celek.

Reklama

Internetovými kuloáry aktuálně probíhají spekulace o tom, že by čínský gigant Tencent, jenž už vlastní kompletně třeba Riot Games či Funcom a má svůj podíl i v české Bohemii Interactive, mohl koupit německou společnost Crytek, která aktuálně žije hlavně z PvPvE akce Hunt: Showdown.

Nicméně ještě předtím, než se tyto informace potvrdí či vyvrátí, tak se nám tu mezitím rýsuje další velký obchod, kdy zmíněný konglomerát si své zuby brousí na Sumo Group, kterou by kompletně koupil za 1,27 miliardy amerických dolarů (27,611 miliard Kč), přičemž aktuálně zde má podíl 8,75 %.

Tencent chce koupit Sumo Group

Pokud tento obchod bude schválen, tak akcionáři získají 5,13 GBP (153,21 Kč) za akcii, což je oproti předchozí ceně, která dělala 3,58 GBP (106,92 Kč), 43% nárůst.

Každopádně pokud Sumo Group neznáte, tak se jedná o holdingovou společnost, pod kterou spadají vývojářské celky, jako je Sumo Digital (Sackboy: A Big Adventure či nedávné Hood: Outlaws & Legends), Pipeworks Studios, Secret Mode a Atomhawk.

Podle oficiálního prohlášení jsou pak hlavní představitelé Sumo Group s tímto obchodem nadšeni, kdy by jim umožnil přenést do společnosti další rozměr.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama