Tencent má zájem o autory King's Bounty
King's Bounty 2 Novinka Tencent má zájem o autory King's Bounty

Tencent má zájem o autory King's Bounty

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Čínský konglomerát by zřejmě opět rád rozšířil své portfolio.

Reklama

Jak už všichni dobře víme, tak čínský gigant Tencent má své prsty v mnoha videoherních firmách, mezi nimiž je Funcom, Epic, Bohemia Interactive či Riot Games.

Před několika týdny se pak objevila informace, že má tento holding v zaměřovači Sumo Group, pod níž patří několik vývojářských studií, a to včetně Sumo Digital.

Nyní si však lidé z webu GRY-OnLine všimli, že na stránkách polského Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a spotřebitelů se objevila informace o tom, že Tencent chce skrze svou dceřinou společnost Proxima Beta Europe získat polsko-ruskou firmu 1C Entertainment, což jsou mimo jiné vývojáři série King's Bounty či IL-2 Sturmovik.

Pod společnost navíc spadají další větve, jako je Muve (digitální distribuce), Cenega (fyzická distribuce - můžete znát českou větev Cenega Czech), Qloc (služby jako programování, testování či lokalizace) a 1C Online Games (vydavatel a vývojář).

Prozatím ani jedna strana tyto zprávy nekomentovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama