Tencent odkoupil minoritní podíl Bohemia Interactive
Novinka Tencent odkoupil minoritní podíl Bohemia Interactive

Tencent odkoupil minoritní podíl Bohemia Interactive

Martin Pritula

Martin Pritula

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dřívější spekulace se tak potvrdily.

Reklama

Spekulace o tom, že má čínská společnost Tencent zájem o odkoupení menšinového podílu společnosti Bohemia Interactive se táhnou už od loňského roku, až nyní ale došlo k jejich potvrzení. Jedno z nejvýznamnějších českých vývojářských studií, které stojí například za tituly Day Z, Vigor, Ylands a Arma, tuto zprávu před malou chvílí oznámilo prostřednictvím tiskové zprávy. V té se také uvádí, že Bohemia Interactive bude i nadále fungovat samostatně pod vedením stávajícího manažerského týmu a majoritní podíl zůstává v rukou dosavadních českých majitelů.

,,Jsme rádi, že prohlubujeme naše vztahy s Tencentem, jednou z nejvýznamnějších internetových i herních společností na světě. Těšíme se, že budeme pracovat na našich současných i budoucích projektech s podporou silného partnera, který nás po mnoho let zná a chápe náš jedinečný přístup k vývoji online her. Tímto krokem se zařazujeme po bok špičkových světových herních studií, ve kterých působí firma Tencent jako strategický investor. Jsou jimi například Epic Games, Paradox Interactive, KLEI entertainment a mnoho dalších,“ řekl Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive.

Tencent odkoupil minoritní podíl Bohemia Interactive

Přesnou velikost transakce ani jedna ze společností prozatím neuvedla. Magazín iHNed uvedl, že pokud Tencent získal třeba 40 procent Bohemie, mohl by za něj (podle odhadu analytika Martina Cakla ze společnosti Patria) zaplatit kolem pěti miliard korun. V takovém případě by se jednalo o největší obchod týkající se herního průmyslu v ČR, překonávající i cenu, za kterou se prodala studia Warhorse či Beat Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama