Termín uzavření obchodu Microsoft – Activision Blizzard se posouvá
Novinka Termín uzavření obchodu Microsoft – Activision Blizzard se posouvá

Termín uzavření obchodu Microsoft – Activision Blizzard se posouvá

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Společnosti počkají na schválení britskými úřady.

Reklama

Microsoft a Activision Blizzard oznámily očekávané prodloužení termínu uzavření obchodu. Místo 18. července datum nově připadá na 18. října. Vyjádření britského Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA) má ale dorazit do 29. srpna a k nákupu by mělo dojít co nejdříve poté. Podzimní měsíce jsou pouze rezervou.

Pokud z obchodu sejde po dohodnutém termínu, Microsoft bude muset Activision Blizzardu vyplatit pevně danou částku. Dosud šlo o bezmála 3 miliardy dolarů, pro nově stanovený termín se společnosti dohodly na 66% nárůstu. Obě strany jsou ovšem o uzavření akvizice přesvědčeny. Celková cena obchodu, respektive bonusy za akcie, se nenavyšovaly, akcionářům byly vyplaceny dividendy.

Na přerušení odvolacího řízení se Microsoft s CMA dohodl už více než před týdnem po vítězství u amerického federálního soudu. Britský odvolací soud (CAT) ale schválil tento krok teprve včera (v pondělí 18. července). Další přezkum CMA povolil i díky změně okolností – podpisu desetileté smlouvy o vydávání Call of Duty na PlayStation. Microsoft měl zároveň nabídnout odprodej streamovacích práv ve Velké Británii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama