Terraria nedorazí na Stadii, může za to spor tvůrců s Googlem
Terraria Novinka Terraria nedorazí na Stadii, může za to spor tvůrců s Googlem

Terraria nedorazí na Stadii, může za to spor tvůrců s Googlem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

4
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android Apple Mac

Kvůli nevyřešené blokaci autoři bojkotují tuto herní službu.

Reklama

Populární sandbox Terraria od vývojářů z Re-Logic se v minulém roce dočkal posledního velkého obsahového updatu 1.4 - Journey's End, díky čemuž titul zaznamenal svůj vlastní rekord v počtu hráčů na PC, který dokonce dosáhl na 486 918 lidí.

Samotné hře se tedy velice dařilo, kdy je aktuálně hratelná v podstatě na všech myslitelných platformách, přičemž se chystala i verze pro službu Google Stadia.

Na konci ledna nicméně vývojáři oznámili, že se potýkají s podivným problémem, kterým bylo zablokování přístupu k jejich YouTube a Gmail účtům, kdy Google ani po deseti dnech nenabídl žádné vysvětlení, proč se tomu tak stalo, a to i přesto, že se autoři aktivně snažili k tomuto důvodu dopátrat.

Dnes pak zakladatel týmu Re-Logic na svém oficiálním Twitteru oznámil, že ani po třech týdnech od zablokování se nepovedlo tento problém vyřešit a Google stále neposkytl jasné odpovědi, přičemž byl zablokován přístup i k dalším službám, jako je úložiště Google Drive, díky čemuž došlo ke ztrátě obsahu a aplikací v hodnotě několika tisíc dolarů.

Autor si i nadále stojí za tím, že neporušil žádné smluvní podmínky, tudíž se na protest rozhodl k tomu, že Terraria nakonec na službě Google Stadia nevyjde, protože jeho společnost nechce podporovat firmu, která si svých zákazníků téměř neváží.

Google se k této situaci prozatím nijak nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama