The Division | Není to DEMO, je to BETA!
Blogy čtenářů Článek The Division | Není to DEMO, je to BETA!

The Division | Není to DEMO, je to BETA!

midder

midder

Kdybych se měl rozepsat, tak tu melu furt o něčem jiném než je The Division, protože jsem to opravdu nevydržel hrát desítky hodin jako někteří jedinci…

Reklama

Kdybych se měl rozepsat, tak tu melu furt o něčem jiném než je The Division, protože jsem to opravdu nevydržel hrát desítky hodin jako někteří jedinci co jsem viděl. Každopádně mé první dojmy jsou víceméně negativní a, nebo vlastně k naštvání.

Když jsem se teda rozhodl stáhnout The Division, který má téměř 30GB, tak jsem čekal, že Ubisoft udělá konečně něco na zlepšení reputace. No jestli se tak podle mě stalo? Ne! Prý je stupidní soudit BETATEST, ale to by to musela být BETA. Rád bych objasnil a uvedl na pravou míru, protože BETA je zkoušení obsahu, co ve hře je a jestli funguje. Něco takového dělám v práci. Jednoduše - kontrola kvality. Pokud ale je spousta obsahu zavřena, a máte možnost vyzkoušet jen pár funkcí, které jsou důležité pro hraní, tak se jedná o DEMO. No a řekněme.. za hraní DEMA mě nikdo platit nebude.

Navíc betatest se nespouští dva měsíce před vydáním hry. Jestli se nepletu, tak alpha minimálně 2 roky a beta taky nejlépe 2 roky. Potom by se mohlo dostat kvalitního výsledku. Jestli ale hra má betu dlouhou půl roku, tak je tu něco špatně.

Před spuštěním

Díky tomu, že jsem si pořídil kvalitnější internet nebyl problém 30GB stánout. Ne jak s podělaným O2 a je štěstí, že to není H2O2, protože to by torpédo asi vybuchlo v ponorce. S rychlostí jakou O2 disponuje by se nebylo ani čemu divit.

Po stažení jsem se dostal do prvního problému - Hra se prostě nespustila. Řešil jsem to přes hodinu a nakonec stačilo hru spustit v režimu kompatibility Windows 7 (protože fak ju Windows 10). První dojmy tedy... nic moc.

 

První spuštění

Dostal jsem nabídku jazyků a brightness, který nic nedělal. No což, potom se mi dostalo videa o tom, jak se střílí a jak běhat, jsem za to rád, protože jsem žádnou videohru ještě nikdy nehrál. Když už ale skočil rádoby tutoriál, tak se dostalo konečně na gameplay.

Příběh to asi má, protože nějaká cut-scéna hned na začátku hry na vás vybafne a nejde přeskočit. Nejenže jsem se u ní šíleně nudil a byla strašně trapná, ona byla i šíleně dlouhá! Šílený, co?

Gameplay? Ne ještě ne!

Vystoupil jsem teda z vrtulníku (Promiňte za ten spoiler, nemohl jsem si ho odpustit) a dostal jsem do hry konečně ovládání mé postavy, které jsem mohl navolit jen, jestli bude černá, bílá, šikmooká a, nebo jestli bude mít vousy. To vše samozřejmě jen random, protože v této betě ještě asi nefunguje kompletní customizace.

Fraps mi říkal, že jsem v klidu, prej mam 60FPS, což mě zarazilo, protože já si Vsync nezapínal, tak jsem se vydal do nastavení a ejhle. Vsync zapnuto a ještě k tomu všechno na nejnižší detaily. V tom případě jsem si řekl. To teda pěkně nas.. jdu to namaxovat. Crash.

Dal jsem si cigáro a řekl jsem si, že to vyzkouším znova. Ok. Celý proces byl opakován včetně přímo epické cut-scény. Znovu do nastavení a znova namaxovat. Teď se hra freeznula a asi po minutě konečně naskočilo okénko, že nastavení bylo navráceno zpět, protože jsem ho nepotvrdil (ofc, mohl jsem). Dobře, udělal jsem to znova a už to šlo.

MĚL JSEM 10 FPS!

Jasně.. nemám počítač za 50 tisíc, ale jen za 30. Mám Armu 3 na maximální nastavení s dohledností 3600 metrů a nějaký King of The Hill se 120 lidmy v jednom městě furt můžu hrát v pohodě. Tomb Raider si taky dopřávám na vysoké detaily a ten byl poměrně slušný benchmark na grafiku. Každopádně z nějakého důvodu u The Division mám veliký problém se snímky. To ale bude asi betou, protože u Assasins Creed Unity nebo Watch Dogs se nic takového nedělo.

Gameplay! Jo teď už fakt jo

Když jsem překonal vynikající začátek, tak jsem doufal, že už konečně budu hrát. No hele! Já opravdu hrál. Na heads up displayi se mi ukazoval furt nějaký, jak rád říkám „cool tip“, ale hrál jsem. Jen tak si běhám, koukám, jak vypadá grafika, a říkám si: „Návrat ke kořenům, kdy grafika nehrála roli je fajn.“ Nebo mě ještě napadlo: „Jsem rád, že dělají hry i s grafikou ze začátku tisíciletí“. Ne opravdu.. nalijme si čistého vína a přiznejme – The Division po grafické stránce poměrně ostuda. I když ono jestli to nebude tím, že to je BETA.

Po nějakém tom běhání jsem se vydal po ukazateli, který mě vedl v konečném výsledku jen někam, kam jsem jít neměl. Což byl celkem vtip, protože jsem si cestu musel najít sám.  Když jsem byl malý, tak jsem jezdil rád na tábory a tam jsem si musel často poradit s tím, že se nějak musím dostat zpět do tábora. Když jsem zvládl toto, tak mapa veliká 1x1km bude brnkačka.

Ze začátku jsem nemohl střílet a měnit zbraň. Což jsem myslel, že tak má být. Ono totiž zabíjet civilisty hned jak vylezete z nějaké karantény nebude úplně normální. I když by to bylo fajn. Pokračoval jsem tedy dál, a když jsem se dostal do konfliktu, tak jsem furt nemohl střílet. Když jsem se podíval tedy do nastavení (během toho jsem umřel), tak bylo vše ok. Radši jsem to ale přenastavil znovu a doběhl do té New Yorkské uličky, kde mě přepadla dvojice negafroameričanů. Opětuji teda po nich palbu. Kryji se, nabil jsem a opět střílím. No a v tom okamžiku jsem dostal headshot, což ze mě udělalo mrtvolu, ale nebojte. Umřel jsem jen ve hře, každopádně jsem se podíval na zdraví toho jednoho zloducha a ten měl kolem 85%(!!!!!) životů po jednom a půl zásobníku.

Závěr

Něco Vám řeknu: „I kdybych po něm střílel vzduchovkou, tak po 15 ránách mu udělám víc než s 9mm.“ To není narážka na 9mm, nýbrž spíše na The Division. Opravdu jsem totiž doufal, že hra se povede a ona se povedla. Je tam strašně moc věcí, co jsou trapné, fakt nedomyšlené (jako například ten damage co produkuje vaše zbraň) a, nebo špatně udělané. Jako třeba optimalizace. Nejsem nějaký hater Ubisoftu, však zrovna teď mam na sobě Assasins Creed 3 tričko a na rukávu Ubisoft (je jedno kdy toto budete číst, furt ho mám na sobě). Víte.. jen posledních pár let je Ubisoft nejhorší herní společností a společně s Konami a Electronic Arts kralují. Naposledy budu věřit Ubisoftu ať hru opraví a vydá něco kvalitnějšího než minule.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama