The Last of Us
Blogy čtenářů Recenze The Last of Us

The Last of Us

Anonymní

Anonymní

Vývojáři z Naughty Dog co mají, zazebou pecky jako (Uncharted) se vrhli na postapokalyptickou hru, která si nezadá ani z dobrodružstvím Nathana…

Reklama

Vývojáři z Naughty Dog co mají, zazebou pecky jako (Uncharted) se vrhli na postapokalyptickou hru, která si nezadá ani z dobrodružstvím Nathana Drakea. To ale není nic špatného, protože série Uncharted je to nejlepší, co si můžete na PS3 zahrát. The Last of Us je další titul který Naughty Dog zvládli bravurně.

 

V jako Virus

Hra nebo její začátek začíná před začátkem konce, respektivě konce civilizace. Svět jak jej známe už neexistuje. Příčina?…. Virus! Ten přeměňuje lidi v zombie, které útočí na vše živé. Karanténa nedokázala zastavit šíření a celé lidstvo se ocitlo na pokraji vyhynutí. Na světě je jen pár míst, měst, vesnic, které, jsou pod kontrolou armády, která kontroluje všechny lidi testují je a pokud jsou nakažení na místě je popraví. Život zde nabírá jiný směr. Řídí se zde pravidlem, že přežije jen ten nejsilnější. Takže loupeže a vraždy jsou zde na denním pořádku. Temná doba vyžaduje stejně temný charakter. A ten zde ztvárňují a musím podotknout velice dobře dvě postavy.

 

 

Světlo na konci tunelu

Hlavní postava příběhu Joel má za úkol dopravit Ellie ke Světlonošům. Důvod? Ellie není obyčejná holka co si hraje na písečku. Když jde na věc nebojí se vzít sekeru, která má jízdenku směr zombie hlava. Ale to nedělá Ellie tak zajímavou i když některým by to stačilo:-) Hlavní důvod je že i když byla nakažena tak se po dvou dnech neproměnila v chodící mrtvolu a Světlonoši by mohli díky ní najít lék proti viru. Ellie je tedy pro lidstvo takovým malým světlem v temném tunelu prostě a jednoduše NADĚJÍ.

 

 

 

Přímočarou akční adventurou to je The Last of Us kde s hlavním hrdinou Joelem procházíte zříceninami měst, zarostlou vegetací  a zabíjíte kupu infikovaných. Infikovaní nejsou jedinými nepřáteli, ve hře potkáte i normální lidi, kteří vám budou taky chtít půjčit kudlu do břicha či vyčistit mozek kulkou. Zde jsem si i uvědomil, že větší hajzlíci jsou právě ti obyčejní lidé než infikovaní.

 

 

Živí mezi mrtvými

Survival záležitost, kde je všeobecně velmi málo munice a proto budete rádi i za jakýkoliv tupý předmět kterým byste chtěli pohladit nejedny vlasy zombíků. A když přijde na nejhorší tak máme přece holé ruce že ano. Strategie jak ničit protivníka je zde sehrána v důsledku munice. Málo munice asi neznamená, že Joel vletí do místnosti a začne střílet jako Rambo. Nikoliv zde se musíme protivníka zbavít ze zálohy. Joel má speciální schopnost naslouchání, kdy se přikrčí a přes zdi dokáže slyšet či vidět nepřátele.

 

 

 

 

textury jsou na vysoké úrovni a celá grafická stránka na mne působila, že nemá chybu. Animace postav a hlavně jejich obličeje, jsou k nerozeznání od živých lidí. Právě uvěřitelnost postav vám usnadní ponoření do příběhu a celé temné atmosféry. Možná někoho odradí pomalý spád celé hry ale těm věrnějším (jste to vy, že ano) se podaří, jak já říkám ve zkratce KtB jinak řečeno kill the boredom:-)

 

Hra na Sherlocka Holmesa

Důležité je taky ve hře prohledávat místnosti a zákoutí. Zde nalezneme součástky k tvorbě zbraní. Joel je šikovný a někdy jsem si říkal, že ten chlap učil MacGyvera. Hadr,nůžky,lepící páska alkohol to vše je v Joelových rukách smrtící zbraň.

 

Je libo Runner nebo Clicker?

Zombie jsou zde dělení na dva druhy, mezi které patří Runneři, kteří jsou citlivý na pohyb a pokud se nebudete hýbat, budete pro ně neviditelnými. No a dalším vývojovým stupněm jsou Clickeři, kteří reagují na zvuky a patří mezi nejobávanější nepřátele ve hře.

 

The Last of US je dobře udělaná hra o věcech dobrých i zlých  odehrávající se ve zkaženém světě plné agonie, strachu ale taky úspěchu že nám ty dvě postavy přežili další den. Je to svět, ze kterého nebudete chtít odejít.

 

 

The Last of Us

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Silná příběh
Propracovaný soubojový systém
Skvělé postavy
Realističnost
místy až strašidelné
Některé úseky hry mohou nudit
AI někdy podráždí
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama