The Last of Us: Left Behind
Blogy čtenářů Recenze The Last of Us: Left Behind

The Last of Us: Left Behind

Anonymní

Anonymní

The Last of Us byla nejlepší exkluzivní hra za rok 2013. V Naughty Dog si nemohli vydání titulu lépe načasovat. The Last of Us byl výborným důkazem…

Reklama

 

The Last of Us byla nejlepší exkluzivní hra za rok 2013. V Naughty Dog si nemohli vydání titulu lépe načasovat. The Last of Us byl výborným důkazem toho, že PS3 má stále co nabídnout a to i přesto, že o pár měsíců později se na trh chystal čtvrtý PlayStation. S odstupem času se The Last of Us opět připomíná, a to ve formě jediného příběhového DLC přídavku.

Za datadisk zaplatíte 15 EUR, resp. něco okolo 400 korun a nabídne vám 2 až 3 hodiny herního času, v závislosti na stylu hraní. Left Behind nepřináší nic nového, připomíná však, proč The Last of Us patří mezi to nejlepší, co si můžete momentálně na PS3 zahrát. Kombinuje výbornou atmosféru, geniální dialogy, uvěřitelnou Ellie a technické zpracování, které se nemusí stydět ani v konkurenci PS4 titulů.

 

Left Behind doplňuje původní příběh. Rozšiřuje ho, no nepokračuje. Uzavřenou zápletku nerozvíjí , vyplňuje mezery . Odehrává se ve dvou časových liniích, které se pravidelně střídají. V obou částech ovládáte Ellie a sledujete události, které předcházely setkání dívky s Joelem. V druhé linii zachraňujete Joela, který byl v původní hře postřelen - The Last of Us tuto část příběhu blíže nevysvětlil.

Ačkoliv se Left Behind odehrává pouze v jednom prostředí, ve zničeném nákupním centru, nabízí dostatek prostoru k prozkoumávání. Tato herní náplň patřila mezi hlavní klady původní hry. The Last of Us vás motivuje k tomu, abyste hrou pouze neproběhly, ale abyste si ji užili. Abyste prozkoumali každý virtuální centimetr čtvereční. Abyste našli rozházené předměty, ze kterých si vyrobíte lékárničku nebo bombu . Protože svět The Last of Us, ačkoli je krásný, je nehostinný a nebezpečný.Platí to i pro Left Behind a to i přesto, že akce je trochu pomálu.

 

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/FjkM414zZRU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Nedá se však říci , že by byl DLC přídavek bezproblémovou procházkou. Jedna část je klidnější, zaměřená na příběh a atmosféru zdevastovaného světa, ve kterém vyrůstají děti. V této části si užijete dialogy mezi Ellie a Riley, jejich dětskou nevinnost a sny. Kdo hrál The Last of Us, ten je s příběhem této části jakž takž seznámen. Vývojáři z Naughty Dog však výborně vykreslili atmosféru, zvolili tempo a linii obohatili o úsměvné momenty.

 

Druhá polovina, ve které Ellie zachraňuje Joela, více připomíná klasickou hratelnost titulu. Střídají se momenty, kdy hráč hledá cestu jak dál a kdy bojuje. Boj zabírá přibližně 1/3 až 2/5 času a užijete si nakažených i zdravých nepřátel. Výborné je, že datadisk dává hráči v některých situacích příležitost, aby obě skupiny poštval proti sobě. Zbytek dočistíte a jde se dál. Boj není zbytečně frustrující, vyžaduje však tichý přístup. Bojovat budete proti přesile a pokud nemáte extra přesnou mušku, raději volte tichý přístup. Oceňuji i postupnou gradaci tempa, s jakou datadisk pumpuje akci. Počet a náročnost boje se postupně zvyšuje a na konci DLC - čka budete mít pravděpodobně zvýšený adrenalin.

Left Behind je výborný přídavek pro vynikající hru. Je prakticky bezchybný, i když ovládání je v některých momentech, zejména během vyhroceného boje, stále mírně těžkopádné. Dvou - až tříhodinová délka ( mě to trvalo dvě a půl hodiny ) je vzhledem k ceně trochu krátká a byl bych rád i za ještě další hodinku herního obsahu. Left Behind však můžu doporučit hráčům původní hry, kterou si hratelnost užili a chtějí přídavek. V tomto směru Left Behind exceluje.

The Last of Us: Left Behind

Verdikt

Jedina otázkou tedy zůstává to, zda se vyplatí utratit peníze za 2-3 hodiny trvající dobrodružství. Je to znovu spanilá jízda, i když ne až tak nadopovaná adrenalinem. Může za to i prostředí, které je v podstatě jedno jediné. I v něm však najdete dostatek zákoutí a míst, kam se budete v mysli rádi vracet a vzpomínat. Left Behind je úžasným doplňkem k úžasné hře a nespokojenost můžeme projevit maximálně jen na to, že končí možná až příliš brzy s ohledem na cenu. To vás však nesmí odradit a určitě ani neodradilo že ano? Pokud jste milovali The Last of Us, Left Behind si stejně získá vaše srdce a bude mu na to stačit i ty dvě hodinky.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Atmosféra
Dialogy
Postavy (Hlavně Ellie) :-)
Tiché boje
Technické zpracování
Krátká herní doba
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama