The Last of Us Part II a God of War na PS5 s haptickou odezvou
God of War Novinka The Last of Us Part II a God of War na PS5 s haptickou odezvou

The Last of Us Part II a God of War na PS5 s haptickou odezvou

Ondřej Partl

Ondřej Partl

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Pociťte ve svých rukách adrenalin v bojích a sekeru Leviathan.

Reklama

Pokud alespoň trochu sledujete dění kolem konzolí, tak vám zcela jistě neutekla informace o tom, že chystaný PlayStation 5 s sebou přinese i zcela nový ovladač, jenž nese jméno DualSense.

Tento gamepad nabídne hned několik zajímavých funkcí, které by měly ještě více prohloubit zážitek z hraní videoher. Jedná se především o adaptivní spouště a haptickou odezvu, díky nimž vás hraní více vtáhne.

A jak to vypadá, tak tyto funkce nebudou využívat pouze nové tituly, ale i některé starší.

Jedním z takových je i letošní exkluzivita The Last of Us Part II od společnosti Naughty Dog, jíž si na PS5 užijeme za pomoci zpětné kompatibility (a možná se v budoucnu dočkáme i vylepšené verze přímo pro novou konzoli).

Nicméně při hraní ve zpětné kompatibilitě se můžeme těšit na obě zmiňované vychytávky ovladače, které podle magazínu GamesRadar úspěšně posouvají požitek z hraní na další úroveň.

Například tak při natahování luku můžete cítit napětí ve spouštích, případně jasně poznáte i zpětný ráz při každém výstřelu ze zbraně. Zpětné vazby se můžete dočkat i při řízení motorového člunu, kdy ovladač vrní do rytmu motoru a každý náraz do překážky doprovází i obdobné "trhnutí" v samotném ovladači.

Každopádně The Last of Us Part II nebude jedinou exkluzivitou, která tyto funkce ve zpětné kompatibilitě bude podporovat.

Obdobného zážitku se totiž dočkáte i při hraní God of War (2018), kdy pokaždé řádně pocítíte otevření Kratosova štítu či návrat sekery Leviathan zpátky do vašich rukou po jejím odhození.

Konzole PlayStation 5 vychází u nás 19. listopadu a předobjednat si jej můžete v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama