The Last of Us: Part II se blýsklo úchvatnou herní ukázkou
Novinka The Last of Us: Part II se blýsklo úchvatnou herní ukázkou

The Last of Us: Part II se blýsklo úchvatnou herní ukázkou

Yurris CZ

Yurris CZ

67
Platformy PlayStation PlayStation 4

Ellie bojovat nezapomněla, projdeme si rovněž zajímavou životní etapou.

Reklama

V prvních pár záběrech celé E3 konference Sony mě upřímně docela překvapil prostor, ve kterém se tato nejvýznamnější akce pro modrou konzoli koná. Vše začalo dávat smysl až za pár okamžiků. Po pár dopředu nachystaných vtípcích přišel na pódium zprvu tajemný muž v kapuci. Posadil se, nachystal si banjo, které si přinesl, a začal hrát. Tóny, jež vyluzoval, rozproudily krev nejednomu fanouškovi výborného The Last of Us. Vyluzovaná hudba v základu připomíná první díl, ale to v tu chvíli bylo všem jedno. Jasné bylo, že Sony zahájí svou prezentaci jejich nejsilnější zbraní.

Osobou pro prezentaci soundtracku pro The Last of Us: Part II se stal ten nejpovolanější. Onen tajemný muž v kapuci byl totiž argentinský skladatel Gustavo Santaolalla. Po sólu na banjo muselo zaručeně přijít něco tykající se veleočekávaného zombie titulu od Naughty Dog. Stalo se tak.

Hned na začátku traileru si diváci dali vše dohromady. V úvodu ukázky je dospělá Ellie "bavící se" na tancovačce, která je vyzdobena stejně jako stan, kde se celá konference koná. Po pár dialozích s blíže neznámým mládencem Jessiem všem spadla brada. Ellie si prochází biologickými změnami a objevuje své touhy. Po pár okamžicích se vrhá do náruče Diny, tanec a něžná slova rázem vystřídá dlouhý polibek. Zřejmě se nejedná o spontánní chování, skutečně se zdá, že z Ellie nám vyrostla lesbička. Dle mého názoru tu máme více než zajímavou zápletku.

Zmiňovaný polibek byl tak dlouhý, že Ellie stihla výlet do města. Romantickou chvilku vystřídala vytoužená herní ukázka. V roli Ellie se ocitáme ve stealth pasáži v deštivém lesíku. Úkolem je osvobození nevinných a sběr zásob. V lesíku ovšem nejsme sami, stojí proti nám skupinka Lovců, která je jak jinak než na lovu. Jsme svědky brutální popravy, následně jsme prozrazeni a začíná boj o holý život.

Během útěku se objevíme v zastavěné lokaci plné dalších Lovců. Zážitek z gameplaye hraničí s dokonalostí, hra světel a stínů, další nejrůznější efekty, zkrátka paráda. A ty detaily - zaražení kladiva do hlavy nepřítele, vytékající krev z hlavy naší oběti, po zásahu lukem si během léčení šíp dokonce vytáhneme. A takhle bych mohl pokračovat dále... Nabízí se otázka do jaké míry bude takové množství drobností přeneseno do konečné hry. Už v druhém traileru za sebou se nikde neobjevil Joel, jeho osud je tedy i nadále nejistý. Po urputném boji na blízko za pomocí naší malé kudly a následném přerušení tepen posledního nepřítele se vracíme do objetí naší přítelkyně Diny.

Na samotné vydání The Last of Us: Part II si ještě nějaký čas počkáme. Nadále nebudu zdržovat a odkáži vás na úchvatnou podívanou níže, včetně galerie screenshotů.


The Last of Us: Part II lze předobjednat na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama