The Last of Us Part II údajně zakázáno na Blízkém východě
Novinka The Last of Us Part II údajně zakázáno na Blízkém východě

The Last of Us Part II údajně zakázáno na Blízkém východě

Ondřej Partl

Ondřej Partl

43
Platformy PlayStation PlayStation 4

Hráči v Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech si pravděpodobně budou muset pořídit hru alternativní cestou.

Reklama

The Last of Us Part II je vysoce očekávanou exkluzivní hrou pro PlayStation 4, kterou již pro vás pilně hrajeme, abychom mohli přinést recenzi přesně na embargo hry, jenž bylo nastaveno na 12. června.

Samotný titul následně vychází již 19. června, kdy hra připutuje na pulty obchodů. Avšak dle posledních zpráv to vypadá, že některé země budou vynechány.

Přesněji se jedná o Saúdskou Arábii a Spojené arabské emiráty, kde je sice hra promována na oficiálních twitter účtech daných poboček i se objevuje v připravovaných hrách na oficiálních stránkách, avšak nelze zakoupit v jejich obchodě PS Store a všechny regionální hypertextové linky nikam nevedou.

Uživatel Redditu s přezdívkou Ghostechful nicméně napsal na podporu PlayStationu, která mu sdělila, že pokud hra v regionálním obchodě neexistuje, tak je v této zemi zakázána.

The Last of Us Part II údajně zakázáno na Blízkém východě

Zároveň je ale možné, že titul zatím pouze nebyl schválen k prodeji, avšak to je spíše nepravděpodobné, jelikož jiná připravovaná exkluzivita Ghost of Tsushima je již k dispozici pro předobjednání (a to vychází o měsíc déle).

Důvody k zákazu by mohly být různé, ale pravděpodobně ten největším z nich byla nahota a sexuální obsah, případně LGBT tématika.

Nicméně hráči by v případě banu nemuseli vůbec smutnit, jelikož díky neexistujícímu regionálnímu zámku konzole PlayStation 4 je možné titul zakoupit na PS Store jiné země.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama