The Lord of the Rings Online
Blogy čtenářů Recenze The Lord of the Rings Online

The Lord of the Rings Online

Luke

Luke

You shall not pay!

Reklama

You shall not pay!

Tato hra podle slavné - stejnojmenné trilogie byla vypuštěna v roce 2007, avšak společnost jménem Turbine se rozhodla, že chtějí vydělar ještě více a tak tuto hru udělali jaksi free s možností nakupování ingame věcí za reálné peníze. Jak možná tušíte, tak v tom bude nějaký "háček", ale o tom si promluvíme později, nyní o hře samotné.

 

 

Stahování/instalace...

LotRO má v základní verzi 6.5 gb, avšak jestli si chcete užít krásnou grafiku tak si stáhnete něco kolem 10 gb. Instalace je velice zdlouhavá - trvalo mi to asi půl hodiny a to mám velice dobré PC.

 

Hrdina

Na začátku vás čeká výběr ze 4 ras z nichž každá má svoje klady a zápory. Bohužel je tu absence hraní za ty zlé. Povolání je v LotRO devět - Burglar, Captain, Champion, Guardian, Hunter, Lore-Master, Minstrel, Rune-Keeper a Warden.Celkově lze říct, že výběr je v celku obsáhlý.

 

 

Gameplay

Když se podíváte na tuto hru tak si řeknete: "pche, akorát další klon WoWka," ale to není pravda. LotRO obsahuje vše, co byste od moderního MMOPRG současnosti čekali – spoustu nejrůznějších skillů, vyrábění předmětů pomocí craftování, širokou paletu emote animací, aukci, poštu, vlastního koně (od 35. úrovně), teleportaci k aktivovanému milníku, kopírování předmětu do chatu, dressing room pro zkoušení si vybavení, bonusové zkušenosti po odpočinku a ještě spoustu dalších věcí. Hra je založená hlavně na dělání questů a na grindování tu moc nenarazíte. Svět je velice obsáhlý - veliký asi jako ve WoW, grafika úchvatná (s vysokýma texturama). Trošičku mi přišlo, jako bych nehrál Pána Prstenů ... jelikož hudbu z filmu tam neuslyšíte a události zase neuvidíte ... Ano jsou tam postavy z filmové trilogie, ale prostě mi tam něco chybí. Music system - každý class může koupit od Barda loutnu a začít hrát cokoliv chce ... chcete si zahrát AC/DC ? Můžete ! Loutna je základní přístroj, každý class má specifický sekundární nástroj, avšak Minstrel může používat všechny, jelikož je to v podstatě bard. Na nástroj můžete hrát 1-9 + shift, nebo ctrl, čili zde můžete zahrát cokoliv chcete. Avšak tento music system povoluje i .abc soubory, jenž stáhnete z netu, vložíte do dokumentů a ve hře je jen přehrajete a váš panáček na loutnu hraje sám ;). Crafting system je tu také velice obsáhlý. Instance tu najdete také, i když na nízkých levelech si moc instancí neužijete - tedy v podstatě si žádné neužijete.

 

 

Free2play

Nyní si popovídáme o "nevýhodách" pokud nejste VIP - placený uživatel. Nemůžete si vzít 2 z uvedených classů a to Warden a Rune-Keeper ( bojovník s oštěpem a mág). Skilly na koně si musíte koupit za turbine pointy - naštěstí ty co vám dají na začátek stačí alespon na ten riding skill. Lehce rozpoznáte platící a neplatící uživatele. Taky ty placené classy jsou samozřejmě o mnoho silnější, než byly do doby co LotRO bylo ještě placené. Questy máte tak do 35 lvlu, poté si musíte dokoupit quest balíčky abyste mohli mít 65 lvl ...

 

Hodnocení:

Nováčkům na poli MMORPG učaruje úžasná grafika, živoucí svět Pána prstenů a spousta úkolů, jež doprovází zajímavé dialogy. Znalci žánru zase ocení hru na hudební nástroj, propracované craftování. F2P ale má nějaké ty celkem závažné omezení, což hru trošičku "kazí". Moje hodnocení je 80%.

 

Doufám že se vám moje recenze líbila a jestli budu mít nějakou podporu tak vám tu budu dávat recenze i na jiné F2P MMO tituly :)

The Lord of the Rings Online

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Crafting
Music system
Grafika
Gameplay
Žádný grind
F2P nevýhody
s filmem to má společné zkoro jen název
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama