The Order 1886
Blogy čtenářů Recenze The Order 1886

The Order 1886

deywik

deywik

Jedná se o první velkou hru studia Ready at Dawn, kteří stojí za God of War na PSP.

Reklama

 

Jedná se o první velkou hru studia Ready at Dawn, kteří stojí za God of War na PSP.

Hra měla šanci se stát klenotem..něco jako je The Last of US a Bioshock: Infinite.

Autoři chtěli udělat svoji vlastní hru a tak začínali od nuly.

Zasazení hry, postavy, monstra, hudba, scénář, prostředí a „cit“ pro detail jsou neskutečné.

Jedná se o Only PS titul.

Ještě, než začnu psát o hře musim upozornit na to, že tvůrci vytvořili unikát, který se nedá žánrově zařadit. Říct to jako laik bylo by to Heavy Rain + Last of Us.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RgJvIak6BpE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

-Beginning-

Nebudu popisovat vůbec začátek hry, jen vám řeknu, že hrajete skoro hned z menu a hra vás doslova pohltí hned v prvních úvodních 5ti minutách, kde uvidíte jak hra: krásně vypadá, má parádní hudbu, jedinečnou atmosféru, perfektní ozvučení včetně dabingu. Hra vás seznámí s tzv. QTE eventy, jak to bude cca probíhat a jak autoři si autoři pohrávali s myšlenkou udělat herní film.

Po doslova pohlcujících pár minutách už, ale hrajete klasickou 3rd person hru, kde zase zjistíte, že: Se skvěle ovládá, je naprosto svižná, že se hraje vlastně skoro jako The Last of Us.

Hra vás nepustí dokud jí neprojdete, až do konce.

 

-The Order-

Zmocníte se postavy rytíře řádu, který se jmenuje Sir Galahad.

Poznáte všechny členy řádu, nějaké budete nenávidět některé milovat.

Dozvíte se proč a jak řád vznikl a jakej mají úkol vtomhle světe.

Všechny postavy co ve hře potkáte působí reálněji, než kdekoliv jinde a zamilujete si je.

Přátelé a společníci hlavního hrdiny jsou třešničkou na dortu v tomhle „dokonalém“ světě.

Váš hrdina není typická guma, která reaguje na vše stejně jako v nějakém Bčkovém filmu.

Hra si vás omotá kolem prstu a všechno vypadá tak nějak normálně, než se rozmotá zápletka příběhu a hra získá na emocích a akci, kde vše prožíváte jako-by jste byly „uvnitř“.

 

-Beginning of the End-

Hra je zasazena do Viktoriánské Éry v Londýně roku 1886.

Hra sleduje dny, měsíce v roce 1886, který prožíváte s HL. postavou.

Prostředí je famózní, možná nejhezčí virtuální svět co byl, kdy stvořen.

Prostředí reaguje na HL. hrdinu - kromě zrcadel, kde se nevidíte, jakoby byl Galahad duch. (nijak to nenarušuje, ale musel jsem upozornit na nějakou mušku, když budu jen chválit.)

Ve hře narazíte na známá jména jako jsou Nikola Tesla (dále nebudu říkat, je to součást příběhu.) – Tesla Reveal byl přímo trailer, takže zmiňuji jen jeho.

Hra má své „vlastní“ zbraně, které vynalezl a vyrobil hádejte, kdo. J Ty hře dají nový rozměr a myšlenku s kterou si hra pohrává.

Nepřátelé reagují na zásah jako v žádné jiné hře – užíval jsem si střílení jako nikdy, ať už kvéry od Nikoly nebo archivními kousky.

Prostředí je celkem různorodé a ať budete kdekoliv v Londýně nebo třeba na Vzducholodi tak budete koukat s otevřenou pusou.

Dále hra skvěle ovládá akční pasáže o filmových ani nemluvně, ale co zvládá perfektně je přechod do hororové pasáže. Tam jsem si připadal, že bych hrál nějakou hororovou hru s vlkodlaky. – tahle část hry hravě strčí hororové tituly do kapsy.

 

-Sir Galahad-

 

Takže abych to shrnul The Order je perfektní dospělou hrou, která má svůj vlastní svět a myšlenku.

Hra je to výjimečná a bohužel vyznavači Gears of War ji zatratí, což je velká škoda.

Naopak komu nevadí filmovost a skvěle vyprávěná hra bude pohlcen.

Nebudu uvádět jako mínusy, že hra má pruhy (všichni víme, že by to konzole neutáhla,ale přidá to na filmovosti..budiž tady se to dá brát), že je to jenom na PS4 (sony a peníze ach ty peníze), že je krátká – rozhodně mi přišla delší než Far Cry 4, které kopírovalo přesně 3ku akorát tam nebyl Vas ale Pagan, a ani sem to nedohrál, AC: Unity což byla ještě větší ztráta peněž, než Watch Dogs, který se aspoň dali hrát, ale hra byla tak tupá a vlastně to byl ipřeskinovanej AC. COD: Advanced Warfare, které sem jako jediné dohrál a nebyl to zase takovej průser.

Takže si shrnu a hru jsem si užil až do konce, jen mě mrzí, že se hra ukončila tak brzo (ač to byl parádní konec) a nedozvěděl jsem se co se stalo s jednou postavou, kterou sem si zamiloval, kdo hrál bude vedět. J Těšim se na DLC (příběhové) a nebo rovnou pokračování.

The Order 1886

Verdikt

Výlet do řádu rytířů roku 1886 se sakra povedl. Svět je to úžasný a byla by škoda do něj nevkročit. Síla příběhu a věrohodné postavy, scénář, hudba přidávají hře na skutečnosti jako nikde předtím. Nedá se to popsat taková hra tu prostě ještě nebyla. Už teď mám kandidáta na PS titul roku.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Hudba
Prostředí
Příběh
Postavy
Zbraně
Smysl pro detail
Až moc filmové (prostě je to jako hodně kvalitní film, jste unešení na první dojem, ale pak už to není ono když to znáte, ale po nějakém čase si zase uvědomíte, že je to mistrovo dílo – určitě víte o čem mluvim :D )
Nedoceněná hra
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama