The Sinking City se vrací do obchodů
The Sinking City Novinka The Sinking City se vrací do obchodů

The Sinking City se vrací do obchodů

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Spor mezi vydavatelem a tvůrci však stále pokračuje.

Reklama

O detektivce inspirované dílem H. P. Lovecrafta se jménem The Sinking City jste dost možná neslyšeli díky jejím kvalitám, ale spíše díky sporu mezi tvůrci a vydavatelem, který podle nich porušil smlouvu a zadržoval licenční poplatky, což vedlo dokonce k tomu, že hra byla stažena z obchodů a Frogwares z jejich smlouvy vystoupili.

O tomto problému se ostatně můžete z oficiální zprávy autorů s vyjádřením k tomuto sporu dozvědět více z našeho staršího článku.

Každopádně celá tato kauza došla až ke francouzskému soudu, přičemž se stále nachází v procesu řešení.

Nicméně Nacon přišel s novou zprávou, která ukazuje prozatímní vítězství pro vydavatele:

"Soud rozhodl, že Frogwares ukončili smlouvu zjevně nezákonným způsobem, tedy jako výsledek nařídil jako preventivní opatření pokračování smlouvy až do doby jejího konce nebo do doby, než bude rozhodnuto o porušení této smlouvy, a nařídil společnosti Frogwares Ireland, aby se zdržela jakéhokoli jednání o porušení této smlouvy a také jim nařídila, aby se zdržela jakékoli akce, která by bránila tomuto pokračujícímu řešení."

Jedním z důsledků tohoto rozhodnutí následně také je, že The Sinking City a jeho DLC se vrací do obchodů, jako je Microsoft Store, PlayStation Store a Steam.

Na posledním zmiňovaném pak zase nastal chaos, jelikož zde hra byla chvíli k zakoupení, avšak nyní tato možnost zase přítomna není, nicméně produktová stránka stále funguje a navíc je zde jako vydavatel Frogwares, což je podivné.

Každopádně Nacon upozorňuje, že některé prvky hry mohou chybět či být nekompletní, přičemž to se má podle nich týkat nějakých "online prvků", avšak The Sinking City je hrou singleplayerovou, tudíž není jasné, co tím myslí.

Tento spor bude ještě zajímavé sledovat.

Přemýšlíte-li pak o tom, že si titul pořídíte, můžete si přečíst naší recenzi, která vám o ní udělá lepší obrázek.

Také ale můžete zhlédnout naše video k této hře.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama