The Walking Dead All That Remains
Blogy čtenářů Recenze The Walking Dead All That Remains

The Walking Dead All That Remains

Art.eX

Art.eX

Po roce se na naše obrazovky opět přivalila horda nemrtvých v druhé sérii akční adventury Walking Dead. Hlavní postavou dalších pěti epizod bude…

Reklama

Po roce se na naše obrazovky opět přivalila horda nemrtvých v druhé sérii akční adventury Walking Dead. Hlavní postavou dalších pěti epizod bude tentokrát holčička Clementine kterou dobře známe z první série. O jejím osudu v nelehkých situacích budete rozhodovat právě vy.

Předtím než se pustíte do boje o holý život Clementine, doporučuji odehrát celou předešlou sérii. Nejen, že předchozí díly na sebe navazují a tvoří tak nezapomenutelný zážitek, ale hlavně rozhodnutí, které jste udělali v první sérii, přechází i do následujících dílů druhé série. Hra po nainstalování sama nalezne uložené pozice, čili rozhodnutí z první série a vy tak budete moci pokračovat v příběhu, při kterém tuhne krev v žilách.

Studio Telltale Games si díky atmosférickému zážitku, které dokázalo vytvořit podle stejnojmenného seriálu, vybudovalo značný respekt, takže od následující série se očekává obrovská porce zábavy a skvěle vyprávěného příběhu.

Clementine je ve věku dívky, která by v normálním životě chodila na první stupeň základní školy a největší starostí by pro ni byly domácí úkoly z prvouky a vlastivědy. Ovšem ve hře se vyvaruje nástrahám, které by ji stály život a musí myslet, jako dospělá. Což v určitých situacích vypadá komicky, navíc díky jejímu milému vzhledu s culíčky ve vlasech. Takže důležitá rozhodnutí v podání malé holky nezanechají dojem, tak jako v první sérii, kde hlavní postavou byl odsouzený vězeň.

Jenže to je veškerá změna oproti předešlé sérii, zbytek hry zůstal netknutý. Oblasti, ve kterých máte něco udělat, či najít jsou příliš malé a ovládání během akčních pasáží neprošlo žádnou inovací. Už název epizody říká, že nepůjde o nic nového, a v zásadě nás tak sami tvůrci nechali chladnými, když jsme očekávali značný posun a odstranění chyb. Nejvíce zamrzí, že nebyly opraveny chyby, které nás trápily v první sezóně. Při hraní se připravte na občasné kolísání kamery a strnulé animace postav. I když se jedná hlavně o tyto dvě chyby, tak věřte, že jakékoli zakolísání nepůsobí dobře. Herní doba je okolo hodiny a půl, ale i přesto jde o napínavou hru, u které se nebudete nudit.

Osud malé Clementine připravil životní zkoušku, kterou musí ve zdraví přežít, jinak se přemění na chodící mrtvolu. Kolik toho ještě vydrží, a jak si povede v novém prostředí, bez přátel a rodiny? Odpověď na tuto otázku dostaneme již brzy, protože vydání druhého dílu je za dveřmi.

První série ukázala, že nepůjde o klasickou adventuru. Walking Dead se liší od své konkurence tím, že příběh může být vyprávěn zážitkem, než hledáním klíčových předmětů, osob nebo řešením hádanek. Někdo může namítat, že se vlastně nejedná o hru, ale o animovaný survive horor.

Takové názory se objevily již během první série a nakonec všichni, kteří o hře pochybovali, se museli spokojit s tím, že jde o nejlepší hru za rok 2012. Zda se bude opakovat minulost a Walking Dead si odnese další ocenění za titul roku, si musíme počkat až po skončení pátého dílu, zatím nás o tom nic nepřesvědčilo, že by Telltale mohli pomýšlet na obhajobu prvenství.

The Walking Dead All That Remains

Verdikt

Pokud Vás bavila první řada, musíte vyzkoušet pokračování, byť s malou holkou jako hlavní hrdinkou.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Sympatie s Clementine
Stejné chyby jako v první sérii
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama