The Walking Dead  - Živí mrtví ◘Episoda 1: Nový den
Blogy čtenářů Článek The Walking Dead - Živí mrtví ◘Episoda 1: Nový den

The Walking Dead - Živí mrtví ◘Episoda 1: Nový den

První vlaštovka zombie žánru přilétá i do adventurních her. Jak dopadla? A stojí vůbec za hřích? Vše se dozvíte, budete-li ovšem číst dále.

Reklama

První vlaštovka zombie žánru přilétá i do adventurních her. Jak dopadla? A stojí vůbec za hřích? Vše se dozvíte, budete-li ovšem číst dále.

 

 

 

 

Žánr adventurních her mi byl vždy tak trochu záhadou, jistě hrál jsem hry typu Polda 1-5 a mnoho dalších klasik žánru, nicméně jsem si vždy myslel, že tento druh her není zcela můj šálek kávy. Nuže, asi osud tomu chtěl, že jsem se zrovna dnes dostal ke hře, která to pomohla změnit. Ke hře, disponující velice podobným grafickým kabátkem jako Borderlands. Ke hře, která si na nic sama nehraje a je dospělá, což ve výsledku znamená „jaké si to uděláš, takové to máš“ tedy přesněji, vaše rozhodnutí hrají prim a mají vliv nejen na to kam se celá hra bude ubírat dále ale i do delší budoucnosti dalších připravovaných dílů. A co je důležitější, hra se s ničím nesere a pro ostré slovo nejdete daleko, nicméně je vše v rámci norem a žádnou přehnanou vulgaritu neočekávejte.

 

 

Žánr zombíků mám moc rád, myšlenka zombie a všudypřítomná hrozba smrti je velice vděčné téma, objevující se ve stovkách filmů, seriálů a nyní už i her. Zmíním jen tak namátkou Left 4 Dead, Dead Island a ostrov Banoi aneb dovolená jen pro otrlé a mnoho dalších her…  Tha Walking Dead splňuje základní prvky žánru adventur, takže váš pohyb a jakékoliv vaše akce jsou striktně omezeny pro vymezený okamžik a dokud neuděláte to, co po vás vývojáři vyžadují aby jste udělali, nepohnete se dále. Čeká vás tedy klasické sbírání předmětů, pečlivá observace okolí, plus akční prvek který vás vytrhne ze stereotypu, takže nehrozí, že by jste se u hry snad měli jakkoli nudit. Hru doporučuji hrát především v noci. Hra je ostatně dostupná již od 24.4.2012 na službě jménem Steam.

 

Celý gameplay tkví hlavně v point-and-click adventuře, ovládání je klasická kombinace kláves WASD, plus v akčních scénách mačkáte klávesy Q a E, jak to znají všichni matadoři například série Resident Evil. A samozřejmě myš, protože jak už bylo řečeno výše, The Walking Dead je především point-and-click adventura. Splnila se má očekávání a co se nestalo, opět zmršený port. Tedy né tak úplně, na klávesnici a myši se to ovládá vcelku slušně, nicméně obrázek pod tímto textem vám napoví více…

Světlá stránka hry

+Fantasticky stylová grafika po vzoru například Borderlands

+Vedení příběhu, který vás vtáhne do středu dění takovým způsobem, že je hraní návykové

+Šílené situace, které ve výsledku skutečně působí dojem

 

Negativa

-Občas zlobí kamera, v některých interiérech nemusí být vždy optímální výhled

-Na konci mi lehce zlobil zvuk na mých Logitech G35

-Objeví se tak trochu žánrová klišé, obviňování vašich společníků že je jeden z členů pokousán, rozdělení skupiny ale konec konců by bylo nesmyslné hře tyto klišé vyčítat a vypisovat je, když žánr zombie je dlouhá léta de facto stejný a přijít s něčím novým je opravdový kumšt.

HODNOCENÍ

=Ve výsledku se nejedná o špatnou hru a pokud jste fanoušek komixu či seriálu THE WALKING DEAD, už asi víte, že je pro vás hra nezbytná;  hra si vysloužila 7 z 10. Tento první díl z plánovaných 5ti částí má určitě potenciál, nicméně je krátký ale zatraceně chytlavý.  Těm ostatním se nic nestane, pokud si počkají, než cena hry trochu klesne. Nicméně by byla škoda tento titul minout úplně, protože tento typ her je velmi vzácný.  Ale pokud vám zombie žánr nic neříká a hledáte dlouhotrvající hardcore adventuru jako řemen, raději se poohlédněte někde jinde a od hry si pár bodíků odečtěte… The Walking Dead Episode 1 – A New Day je zkrátka a dobře výborná jednohubka, která sice nezklame ale ani nějak zvlášť nenadchne, hlavně díky své krátkosti.

 

Tento první díl z plánovaných 5ti částí má určitě potenciál, nicméně je krátký ale zatraceně chytlavý! Za mnohé mohou tvůrci vděčit Robertu Kirkmanovi, který má nemalý podíl na tom, že komix vůbec vznikl...

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama