The Witcher 3: Wild Hunt vydělal na Steamu od roku 2018 50mil.$
Zaklínač 3 Novinka The Witcher 3: Wild Hunt vydělal na Steamu od roku 2018 50mil.$

The Witcher 3: Wild Hunt vydělal na Steamu od roku 2018 50mil.$

Johny

Johny

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Valve si tak z prodejů hry bude brát 20% místo 25% nebo 30%.

Reklama

CD Projekt se jako jeden z velmi mála pochlubil na Twitteru společnosti s tím, že příjmy ze hry The Witcher 3: Wild Hunt na Steamu překonaly za poslední dva roky 50 miliónů dolarů a odteď si Valve z prodejů hry bude brát pouze 20%. Hra tak od října 2018 prý prodala na Steamu minimálně 2 500 000 kopií.

Tato zpráva může mnohé překvapit, protože třetí Zaklínač od svého vydání přece musel padesáti miliónů již dávno dosáhnout a nejspíš máte i pravdu, ale CD Projektu podíl v té době ještě na Steamu nevzrostl.

V říjnu 2018 totiž Valve oznámilo, že vchází v platnost nové rozdělování příjmů z her. Valve si nadále bude brát 30% z výdělků, což je standard, ale čím více toho vyděláte, tím menší podíl Valve připadne.

Pokud vaše hra celkově vydělá 10mil.$, Valve si začne brát pouze 25% z prodaných kusů. Pokud překonáte 50mil.$, podíl Valve klesne na 20%. Bohužel, tohle se vztahuje pouze na samostatné hry, a ještě k tomu na výdělky od doby, kdy vešly v platnost tyto podmínky. Starší hry tak mají smůlu. Kdo ví kolikrát The Witcher 3: Wild Hunt překonal 50mil.$ na Steamu od vydání hry.

Každopádně CD Projektu gratulujeme a oceňujeme tuto zprávu, protože málokterá společnost, především takto velká, se chlubí dosažením takového milníku.

Samozřejmě nadále platí to, že pokud chcete CD Projekt podpořit koupí hrou co nejvíc, využijte Ep... GOG, který CD Projekt vlastní a tím pádem z něj dostávají 100% z prodejů vlastních her.

Série The Witcher společně se hrou Thronebreaker je teď navíc na GOGu ve slevové akci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama