Tituly přidané do Game Passu mají letos hodnotu přes 6300 dolarů
Novinka Tituly přidané do Game Passu mají letos hodnotu přes 6300 dolarů

Tituly přidané do Game Passu mají letos hodnotu přes 6300 dolarů

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

14
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Pro hráče se předplatné skutečně vyplácí.

Reklama

V roce 2021 bylo do služby Xbox Game Pass, potažmo Xbox Game Pass Ultimate, přidáno několik zajímavých titulů, včetně nedávné Forzy Horizon 5 nebo Halo Infinite. Hodnota všech titulů přidaných do tohoto předplatného v letošním roce údajně přesáhla 6 300 dolarů, konkrétně částka cílí na 6 317,35 dolarů (okolo 141 tisíc korun). Alespoň to tvrdí server The Loadout, jehož výpočty vychází z cen jednotlivých her v obchodě Microsoft Store.

Pokud vezmeme v potaz, že základní verze předplatného je dostupná za 10 dolarů (okolo 225 korun) měsíčně, a ultimátní verze potom 15 dolarů (okolo 335 korun) měsíčně, jedná se skutečně o levný přístup ke hrám. Za rok by předplatitelé Xbox Game Pass Ultimate ušetřili 6120 dolarů, tedy asi 137 tisíc korun českých. Samozřejmě musíme brát v potaz to, že bychom si v takovém případě pořídili všechny hry, které předplatné ve své knihovně nabízí.

Nejvyšší přírůstky do služby byly zaznamenány v období března, kdy hodnota přidaných her dosáhla na 964,67 dolarů (21 tisíc korun). Naopak nejnižší hodnotu měly dubnové hry, a to 331 dolarů (zhruba 7 400 korun).

Služba Xbox Game Pass byla spuštěna v červnu 2017 a stala se ústředním bodem herního byznysu Microsoftu, přičemž podle posledního veřejně oznámeného údaje přilákala od ledna 2021 více než 18 milionů předplatitelů. Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, nedávno prohlásil, že v současné době je už Xbox Game Pass "udržitelný". Tento měsíc také společnost přejmenovala službu Xbox Game Pass pro PC na "PC Game Pass" tak, aby byla zřetelně oddělená od své konzolové verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama