To nejzajímavější za posledních sedm dnů #1
Blogy čtenářů Článek To nejzajímavější za posledních sedm dnů #1

To nejzajímavější za posledních sedm dnů #1

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

Kouzelná 8-bitová předělávka Game of Thrones, velkolepý návrat Wizardry a nadějná onlinovka od tvrců Magic: The Gathering a Bioshocku…

Reklama

Kouzelná 8-bitová předělávka Game of Thrones, velkolepý návrat Wizardry a nadějná onlinovka od tvrců Magic: The Gathering a Bioshocku…

Při té velké spoustě novinek, co se každý týden vyrojí, je občas snadné přehlédnout to nejzajímavější. Obzvlášť v období, kdy je každý jako na trní z blížícího se vydání pátého GTA. Ale pozor! Přehlížet můžete otravné sourozence, nebo nepříjemné povinnosti, ne však hry. Mohlo by se totiž stát, že vám uteče něco skutečně unikátního, což není v dnešní hektické době vůbec žádný problém, ale o to větší škoda.

Vezměte si třeba Game of Thrones: The 8-bit Game. O popularitě Hry o trůny asi není třeba pochybovat. Knížky jsou dlouhodobě na prvních místech prodejních žebříčků, televizní seriál láme divácké rekordy a i na herní adaptaci už došlo. Na nešťastné akční RPG se však dnes snaží zapomenout všichni, tvůrci počínaje, a skoro by se zdálo, že příznivci politických machinací z řad hráčstva mají smůlu. S tím se ale naštěstí odmítli smířit redaktoři Game Informeru, kterým se podařilo z hlubin internetu vydolovat parádní předělávku od španělského komiksového kreslíře Abela Alvese.

Ta je volně ke stažení z oficiálních stránek umělce, přičemž k jejímu vytvoření posloužil software Arcade Game Studio. Mohli bychom se samozřejmě hádat, jestli hra náhodou není víc 16-bitová než 8-bitová, ale stejně tak bychom si mohli nakašlat! Pointa je totiž jasná. Každý, kdo holduje nezřízenému sexuálnímu životu a nevadí mu, že s příchodem zimy do Západozemí je to jako s demokracií v naší republice, každý ji slibuje, ale skutek utek, by si tenhle kousek rozhodně neměl nechat ujít!

 

<iframe width="600" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/zEkENVLmuO0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

A minimálně za letmý pohled stojí taky Card Hunter. Nová free-to-play onlinovka hratelná přímo ve vašem prohlížeči, které vdechnuli život Jonathan Chey (Bioshock) a Richard Garfield (Magic: The Gathering). Tisíce betatesterů ji pomáhali na svět, přičemž jde o parádní mix klasického „dračáku“, deskovek a kartičkovek, který je protkaný popkulturními narážkami a situacemi, které vykouzlí úsměv na rtech každého, kdo alespoň část dětství strávil s kamarády zalezlý někde ve sklepě nad spoustou kostek a popsaných papírů. Ostatně, ne nadarmo se říká, že nejsilnějším herním enginem je hráčova představivost.

Jako každá onlinovka zadarmo, i tahle spoléhá na příjmy z mikrotransakcí, které jsou tu ale, na rozdíl od spousty jiných titulů, opravdu jen doplňkem. Po zaregistrování se vám otevře dost velká část hry na to, abyste si mohli udělat obrázek o tom, jestli vás bude bavit, což je bezpochyby plus. Pokud nicméně potřebujete, aby vás někdo pošťouchnul tím, či oním směrem, vyhlížejte recenzi, která by se měla objevit na blogu v průběhu příštího týdne.

No, a na samotný závěr jsem si nechal skutečnou legendu mezi hrami. Spousta z vás nejspíš Wizardry nebude znát, protože jste v době vydání tahali dost možná hned několik kačerů, ale vězte, že jde o titul, který stál inspirací takovým RPG kultům jako je Final Fantasy, nebo Dragon Quest. Ve své době šlo o skutečně špičkovou záležitost, jež odměňovala pokorné a tvrdě trestala domýšlivé. Bylo vcelku nemožné hrou projít bez toho, že byste umřeli, neboť ve vašich rukou bylo bez přehánění vše, včetně sestavování party.

Naprosto běžně se tudíž stávalo, že nezkušení hráči dali dohromady dobrodruhy, kteří sice vypadali cool, ale dohromady fungovali asi jako oheň a voda. Je opravdu fajn, že se v dnešní době, kdy je všechno záměrně zjednodušováno, najdou lidé, kteří touží po staré klasice. A právě proto si Night Dive Studios připravilo bonbónek v podobě Dark Savant trilogie, což jsou díly šest, sedm a osm. Na Steamu je aktuálně koupíte za necelých 12 euro, přičemž tamější reklamy se vás budou snažit přesvědčit, že jde o jedinečnou událost. Pravdou nicméně je, že šestý a sedmý díl v jednom balíčku, a osmý zvlášť, je nějaký ten pátek k dostání taky na GoodOldGames.com. Ale nevadí, každá snaha o oživení klasiky se cení!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama