Tom clancy's splinter cell blacklist
Blogy čtenářů Recenze Tom clancy's splinter cell blacklist

Tom clancy's splinter cell blacklist

Anonymní

Anonymní

Šesty díl znamená, že série Splinter Cell už se může řadit mezi videoherní klasiky.

Reklama

Šesty díl znamená, že série Splinter Cell už se může řadit mezi videoherní klasiky.

Blacklist je nejnovějším sourozencem do téhle špionské rodiny.

 

Sam Fisher není Fisher

Co je nového v Blacklistu možná z vás překvapí ale je to právě hlavní hrdina.

Tím důvodem je Michael Ironside. Novou tvář se rozhodl Ubisoft, že použije pro Blacklist a celkově bude lepší když si zahrajete za  nového hlavního hrdinu. Sakra není to vůbec lepší je to to samé jako by vám vyměnili psa za hada a řekli, že ten umí taky pokyny, jako sedni a lehni. A co víc Sam Fisher ztratil svůj tak typický ikonický hlas. Ale konec vyplakávání musím uznat, i když Sam Fisher jak ho znám umřel tak Eric Johnson odvedl dobrou práci. Ale já dokonce hry si na hlavního hrdinu prostě nezvykl a asi ani nikdy nezvyknu.

 

Blacklist kombinuje dobré prvky z předchůdců, jako např. grafika z Convicion. Opět budeme muset zachránit USA před zločinci.(Tak jako to dělá Jack Bauer v seriálu 24 hodin)

Sam Fisher (nebo jeho klon odpusťte mi) to mít jednoduché rozhodně nebude. Příběh bude jako z tohoto období čili reálný. USA má po celém světě rozmístěné vojáky a nějaká tajná organizace říkají si mimochodem INŽENÝŔI a ti vyhrožují Spojeným Státům, že v určitých časových intervalech začnou útočit na strategické hodnoty Ameriky jako je ropa, svoboda atd.

 

Jak předpovídali ta učinili útok na vojenskou základnu na Guame kde se nachází aj náš klon (promiňte Sam Fisher samozřejmě). Po útoku dostane nový úkol a to od nově vytvořené agentury Fourth Echelon. Úkol zní jasně zastavit Inženýři a zachránit milovanou Ameriku. Pomáhat vám bude několik spolupracovníků, jako je (Grim).

 

Dobívání nebes

Sam během pátým a šestým dílem nelenil a pořídil si svou základnu na obloze v podobě letadla tady nese název Paladin.(Připomíná mi to agenturu S.H.I.E.L.D z Avengers). Zde si můžete vybírat mise a máte naprostou volnost zde patří autorům velké plus. Najdete tu také vedlejší mise jako likvidace nepřátel, získání cenných informací či spolupráce s kolegou Briggsem. Osobně se mi na hře líbil level design ten byl lepší než v předchozím díle.

 

Když se rozhodnete používat Ghost mód (tichý a nenápadný Sam Fisher v útrobách stínů) anebo akčnější styl. Hra vám to umožní a velice dobře a k tomu vám nabídne i pomůcky jako malé letadýlko, uspávací granáty či kuš s různými šípy atd.

Budete mít více cest ke splnění cíle a široký sortiment výbavy, který se vám vystřídá ve vašem inventáři.

 

Bez práce nejsou koláče

Za splnění misí budete ohodnoceni a zaplaceni. Za peníze si můžete dokupovat výbavu jako (zbraně, oblečení a jiné srandy)

I za vedlejší mise si můžete přivydělat. Ty jsou v každé misi. Zde budou úkoly jako chytit nějakou osobu, hacknutí PC a další špionské akce.

Procestujete skoro celý svět přes střední východ, Evropu či USA.

 

Konec tuposti aneb jak nepřátele k rozumu přišli

Nepřátele zde nejsou hlupáci na (normálu) dokážou už pěkně zavařit. Záleží, na koho narazíte. Jedny můžete dostat pouhou fackou druhé jen zezadu no a těžkooděnci to už je jiná písnička.

Grafické zpracování není špatné ale i tam jsou chybičky na konzolích požadovaných 30 FPS dáte ale někdy to klesne i dolů (jaká škoda) Textury nepatří mezi ty lepší hlavně na PC jsou o dost lepší. Soundtrack je super tam není co vytknout. Bugy tu taky mají místo např. jsem nemohl zpacifikovat nepřítele a na místo musel přijít tvrdý restart mise.

 

Více hráčů více zábavy

Multiplayeru zde autoři věnovali hodně času zde jsou dvě frakce první špioni a druzí žoldnéři. Každý má plusy a mínusy a k tomu i úprava postav, nové vybavení atd.

Splinter Cell: Blacklist je dobrá hra ale zlepšovat se dá ještě hodně ale je to dobrý krok ke stealth titulu. Musím pochválit autory, že se věnovali celkově hře hodně a jde to i poznat a nabízí hráčům velké množství možností.

V současné době patří k tomu nejlepšímu, co se týče Stealth titulům na na trhu.

 

Tom clancy's splinter cell blacklist

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Level design
Multiplayer
Co-op
Nový Sam
Menší technické problémi
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama