Tom Clancy's The Division Dojmy z Bety (PC)
Blogy čtenářů Článek Tom Clancy's The Division Dojmy z Bety (PC)

Tom Clancy's The Division Dojmy z Bety (PC)

Všichni co se těší na hru The Division, netrpělivě čekali na uzavřenou betu. Beta byla spuštěná 28. ledna na Xbox One a o den později na ostatní…

Reklama

Všichni co se těší na hru The Division, netrpělivě čekali na uzavřenou betu. Beta byla spuštěná 28. ledna na Xbox One a o den později na ostatní platformy PC a PS4. Pojdme se tedy podívat jak si hra vede.

Začátek

Po první spuštění hry na vás vykoukne editor vašeho agenta. V betě je ovšem oříznutý a jediné co si můžete vybrat je pohlaví a potom si vás hra nechá vygenerovat náhodný obličej postavy. Poté vás už čeká jen krátká cutscéna a můžete se vrhnout do hry. Objevíte se v Camp Hudson a hned dostávate svoji první misi jejíž zadání zní "Zabezpeči svoji zákládnu". Tak tedy se za úkolem vydáte. Najednou si všímnete, že můžete dojít za jednou paní. Od té si vyžádáte hlášení o aktuální situaci, díky tomu dostanete tři side mise. Než vyjdete z Campu Hudson tak na vás vyskočí tabulka s tím, že si můžete vybrat jeden skill. Ale o tom si popovídáme později. A ted' už hurá do té hlavní mise. Než se k ní dostanete musíte ujít 0.5 km to vám zabere něco okolo jedné a půl minuty. Po doražení na místo máte vystřílet pár nájezdníku na vaší základnu. Vystřílíte je a dokonce z jednoho vám padne váš první loot. Po splnění této začátečnické mise dostanete hned nato další. Máte si prohlédnout tři křídla vaší základny, které se dělí na: Nemocniční křídlo, Technické křídlo a Bezpečností křídlo. V betě máte možnost znovuobnovit pouze jedno křídlo a to Nemocniční. To se vám odemkne po splnění jediné hlavní mise. Vrhnete se na jedinou hlavní misi, která je o tom zachránit doktorku a znovuobnovit Nemocniční křídlo. Vlezete do mise a prostřílíte se až na střechu, kde čeká něco jako hlavní boss této mise a zabijete ho. Vrátite se zpátky na vaší základnu, kde obnovíte Nemoční křídlo a dostanete na výběr ze dvou vylepšení. Za ty to vylepšení dostanete skilly a nebo perky. Perky vám jsou úplně k ničemu jelikož v betě si můžete vybrat jen skilly. Perky a talenty tedy budou dostupné až v plné hře. Vylepšení se projeví i vizuálně na určitém křídle. V základně najdete crafting table (v betě nepoužitelný) vendory na zbraně, vylepšení zbraní a na gear. Dále zde můžete doplnit zásoby před dalším dobrodružstvím.

Side mise a Ecountery

V betě dostanete jednu side misi, pokud si ze začátku nepromluvíte s paní a ta vám dá prohlašení (můžete si k ní dojít do Campu Hudson kdykoliv). To vám odemkne další side mise. Side mise v betě jsou o tom zabij, najdi, oprav, zachran. Odměny za tyto mise jsou peníze, zkušenosti, gear a blueprinty. Medické, bezpečností a technické mise (ecountery) jsou zas většinou o tom zachran rukojmí, podpoř útočnou operaci, vyšetř a oprav problémy s vodou, zabezpeč pevnost nepřátel. A za ty to mise dostáváte body k určitým křídlům za které si je potom vylepšíte. Dále peníze a zkušenosti. Rozhodně vás zabaví na nějakou chvíli. Otázka je o tom na jak dlouho vás zabaví v plné hře. Rozhodně by bylo super, kdyby vyvojáři přidávali nové side mise a ecountery třeba každý týden. Také je potřeba se postarat o to, aby nebyly stereotypní a nepřestaly po nějaké té hodině hraní bavit.

Modifikace zbraní a loot

Ve hře je modifikace zbraně. Zbraně můžete modifikovat: skinem, zaměřením, zásobníkem, hlavní a tlumičem. Všechny tyto modifikace vám zlepší zbran (až na skin) at' už jde o větší zásobník, větší poškození, menší zpětný ráz. Tyto modifikace najdete v lootu nebo je koupíte od vendora. Tím se obratem dostávám k lootu. Loot většinou padá z rare vojáku nebo se dá najít po světě. Občas spadne i z normalních vojáku, ale to je samozřejmě méně kvalitní loot. Věci se dělí podle vzácnosti. Na určité věci musíte mít level. Hra je týmová střílečka s prvky RPG. Nejlepší loot najdete v dark zóně. O které budeme mluvit později, jelikož je to druhá část hry.

Rozhraní

V rozhraní jsou informace o tom kolik bodů máte na vylepšení určitých křídlech. Intely, které můžete sbírat ve světě. V betě jsou bohužel nepoužitelné. Group Management kde můžete spravovat svojí skupinu. Ability kde se skryvají skilly, talenty a perky. Skilly se dělí na tři skupiny: Medical, Tech a Security. Tedy vlastně jako křídla. Skilly si můžete vylepšit jen pokud vylepšíte určitou část v těchto křídlech. Ze začátku jsou dostupné první skilly z každé skupiny. Nicméně v betě můžete vylepšovat pouze skilly. Inventář kde máte schovaný svůj gear a kde si můžete vyměnit stávajcí gear za lepší. Ve hře může váš agent nést až tři zbraně. Dvě "velké" zbraně a jednu malou. Dále zde máte gear který vám přidává armor a maximalní zdraví. Některé lepší itemy mají i nějaké dodatečné výhody. Ve hře je 6 typů granátů. Někdy také najdete vizuální vylepšení. Třeba čepici, jiný kabát atd.

Dark zóna

Dark zóna je PVP oblast. Kde proti vám může jít každý hráč. Má svůj vlastní level. Tento level vám umožnuje hlavně otevírat truhly s lepším lootem. I když je to PVP zóna najdeme tu NPC postavy, které mají vlastní level. Pokud zde něco získáte je nutné se dostat na pozici odkud váš loot bude vyzvednut vrtulníkem. Než vrtulník doletí trvá to minutu a půl. Mezitím vás může kdokoliv zabít. Po vyzvednutí lootu si pro něj musíte dojít na hlavní základnu nebo na Camp Hudson. Až po vyzvednutí ho budete moc používat. Je zde daleko lepší loot než kde jinde. Pokud v dark zóně zabijete hráče. Vypíše se na vás odměna a vy musíte přežít, každý hráč vás v té době má na mapě a loví vás. Pokud vas zabijí, hráči z vás dostanou lepší loot. Pokud ale přežijete dostanete dark peníze, ktere jde utratit u vendora. Ten je u každého vchodu do dark zóny a nabízí občas dobré věci. V dark zóně najdeme landmarky. To je něco jako nepřátelská pevnost v dárk zoně, kde najdete loot a hlavního bose tohoto landmarku. Pokud se chystáte do dark zóny je lepší se vydat s kamarádama. Lidi jsou sice ve většině připadů hodní a pomůžou vám, ale mít krytí od někoho komu můžete věřit se rozhodně víc vyplatí.

Závěr

Tom Clancy's The Division vypadá jako solidní hra. Nebudeme si lhát, hra rozhodně graficky nevypadá tak jak nám byla prezentovaná dříve. Hru doporučuji hrát, alespon' ve dvou lidech. To hře dodá nový rozměr a vše je najednou zábavnější. Docela mě mrzí, že mimo dark zónu jsme nepotkal žádného živého hráče za 6 hodin hraní. Ovladaní funguje dobře a hrál jsem na ultra detaily na grafice Nvidia Geforce GTX 970 a na 4 roky starém procesoru Intel Core i3-3220, hra běžela na 45-60 fps. Bojím se, že Ubisoft zvolí hodně placeného obsahu. Stalo se mi pár problémů (troufám si tvrdit, že do plné verze to bude opravano). První problém na mě vykouknul pár minut po začátku, nefungovala mi tlačítka u myši. A občasně se dočítali textury. Hra mi ani jednou nespadla, ani nezamrzla. Fps dropů bylo minimum. Bylo by dost špatně kdybychom měli platit za nové lokace nebo nové mise. Dále se dost bojím, že po týdnu hraní zde nebude vůbec co dělat. Hlavně pokud budete hrát sám. Proto by bylo dobré, aby Ubisoft hru aktualizoval o bezplatný obsah co nejčastěji protože mix RPG a týmové střílečky je velice zajimavý. Bylo by smutné, kdyby se hra zazdila sama svýma chybama.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama