Tomb Raider: Definite Edition i s vylepšenou fyzikou a lepším osvětlením
Tomb Raider Novinka Tomb Raider: Definite Edition i s vylepšenou fyzikou a lepším osvětlením

Tomb Raider: Definite Edition i s vylepšenou fyzikou a lepším osvětlením

Denis Rus

Denis Rus

25

Nejen co do počtu pixelů hlavní postavy, ale lišit se bude i okolní prostředí.

Reklama

Chudák Lara. Nejdřív jí vývojáři průběžně zmenšovali poprsí, aby nepůsobila pouze jako prázdný sex symbol chlapců, kteří procházeli v devadesátých letech pubertou, a také aby vypadala přirozeněji, uvěřitelněji a celkově lidštěji. To se jim postupně podařilo a pak si to do kin klidně zamířil film, kde Angelina Jolie zase ukazovala přednosti Lary Croft v plné parádě. Letošní herní restart představil v tomto ohledu zatím asi nejuvěřitelnější Laru (v reálném světě by ovšem stále působila jako sexy superžena), ale chystaná vylepšená verze pro „next gen“ (slibuju, že tohle označení už nebudu používat), rozuměj PS4 a Xbox One, přinese další drobné úpravy týkající se mimo jiné hrdinčina vzhledu.

Díky výkonu nových konzolí si tvůrci mohou dovolit vylepšit například Lařin vlasový porost, který bude reagovat na směr a sílu větru a podle toho bude její kštice autenticky vlát. Při průchodu nehostinným herním prostředím má materiál realisticky reagovat na bahno, krev nebo kapky deště, které na hrdince ulpívají.

Změny se pochopitelně netýkají pouze protagonistky, ale i dalších částí hry – těšit se můžeme na vylepšenou fyziku, lepší osvětlení, detailnější stíny, bohatší vegetaci a další vychytávky. Práce na optimalizaci stále probíhají, takže zatím nelze říct, zda Tomb Raider poběží stabilně v 60 snímcích za vteřinu, ale tvůrci se jistě pokusí, aby byl zážitek i v tomto ohledu co nejlepší, což potvrzuje i snaha zajistit, aby hra běžela na obou konzolích v rozlišení 1080p. Přislíbena je rovněž možnost využívání hlasových příkazů například pro změnu zbraní, vyvolání menu apod.

Tomb Raider: Definite Edition, která bude obsahovat všechna DLC a bonusy, zatím vyjde pouze na PS4 a Xbox One. Dočkáme se jí 28. ledna 2014.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama