TOP 10 Chipsíkovích her (né že by to někoho zajímalo)
Blogy čtenářů Článek TOP 10 Chipsíkovích her (né že by to někoho zajímalo)

TOP 10 Chipsíkovích her (né že by to někoho zajímalo)

Co na úvod napsat? Snad jen to že jsem se rozhodl že přišel čas, abych si vytvořil žebříček TOP 10 nejlepších her co jsem hrál. K čemu je takový…

Reklama

Co na úvod napsat? Snad jen to že jsem se rozhodl že přišel čas, abych si vytvořil žebříček TOP 10 nejlepších her co jsem hrál. K čemu je takový žebříček dobrý? No maximálně k tomu že vás opravdu donutí přemýšlet které hry si v něm zaslouží být, aspoň u mě to tak bylo, jelikož jsem se nikdy nad tímhle tématem moc nepřemýšlel. No to by byla ta omáčka na úvod, a teď k tomu hlavnímu, tedy samotnému žebříčku.

PS: Neočekávajte žádný dlouhý román, stejně beztak většina z vás, sjede, jen nadpisy a obrázky... tak bych to nejspíš udělal i já.

PSS: Omluvte případné chyby v článku, a jsem si jist že se tam určitě nějaké vyskytnou, jelikož jsem starý češtynáž!

10. Football Manager 2012

Já prostě tenhle simulátor fotbalového manažera žeru! Opravdu mnoho času jsem u téhle hry strávil, a nelituji ani sekundy, jelikož to byl vážně krásně strávený čas, no tedy až na chvíle kdy váš tým hraje totální hovno, a vy u toho chytíte nerva a vzduchem začnou padat nadávky stylu "kam to kurv* přihráváš?! Tomu říkáš střela dopíč*?!! Tak jo ty zmrd* ty jsi v příštím zápase nezahraješ, už dlouho jsem neviděl hráče který by takhle mrvil všechno co lze domrvit!!!". Avšak chvíle kdy s vaším milovaným týmem (v mém případě s Paris Saint Germain FC-Allez PSG!!) vyhrajete nějaký titul tak je to chvíle k nezaplacení. Do dnes si pamatuji finále Evropské Ligy, kdy mé PSG nastoupilo proti Tottohemu. Hned z úvodu můj tým poslal dovedení Nicolas Anelka, není nad to když váš odchovanec střelí v důležitém zápase branku. Avšak ani brzký gól, nepomohl mému týmu k snadnému vítězství, ba naopak, nakonec z toho byl pěkný nervák a vyhráli jsem až 12-11 na penalty, kdy jsem dohrával v devítí a soupeř v deseti. To vám byl tak skvělý pocit, vyhrát takové utkání! A přesně kvůli těmhle pocitům patří FM 2012 čestné desáté místo v mém žebříčku.

9. Heroes of Might and Magic IV

Většinou lidí nenáviděný díl, mnou však milovaný. Čtvrtý díl mám z téhle série tahové strategie prostě nejradši. Nejvíc se mi na něm líbí právě to, na co většina lidí nadává, a to právě bojující hrdinové. Mě prostě šíleně baví si hrdinu upravit k obrazu svému, a pak s ním vyrazit do krvavé bitvy. Přejete si Mága, který však krom smrtících kouzel, umí rozdávat i smrtící údery? Není problém, stejně jako naučit svého rytíře, magii chaosu. Ale samozřejmě se mi na ní nelíbí jen bojující hrdinové. Líbí se mi také grafika, hudba, zpracování jednotek s tím že každá má své specifické vlastnosti. Jak jsem psal na začátku, podle mě je tento díl parádní a proto tuhle tahovku hraji do dnes.

8. Men Of War: Assault Squad

První hra co jsem v životě vyhrál, a navíc ještě tady na zingu. A že to byla tedy pořádná výhra! Už jako malý jsem rád hrál strategickou hru z 2.Světové války a to Panzers. Jo s tou hrou jsem si užil dost pěkných chvílek, avšak Men Of War:AS tuhle hru překonal. U téhle hry mě naprosto ohromila atmosféra bitevního pole, především v multyplayeru je to pravý ořechový! Tolik epických bitev co jsem svedl za své věrné Japonské muže! Takže díky moc Zingu za tuhle epic strategii!

7Call Of Duty

Většina lidí má nejradši druhý díl. Avšak mé srdce má nejradši ještě ten první s lékarničkama. Jako malý capart jsem tuhle FPSku hrál pořád, navíc se mi na ní líbilo, že vám hra ukazovala kolik mají vaši parťáci ve zbroji životů, a že stejně jako vy mohli zemřít (až na vyjímky, zdravím Cpt. Price). Jako malej jsme si své kolegy ve válce pojmenovával a vždycky jsem byl strašně smutný, když mi nějakěho oblíbeného zabily. I za tuhle krásnou nostalgii si zaslouží první CODko sedmé místo.

6. Alan Wake

Miluji temné příběhy, a navíc když je hlavním hrdinou spisovatel, tak je to přímo pro mě. A Alan Wake je hra přímo pro mě. První tři kapitoli téhle hry byly prostě fantastické, úžasné, kurevsky boží! Příběh jsem prostě žral, jako bych byl hladový buldok co celé týdny nejedl. O to věčí škoda pak byla to že další tři kapitoly začali ztrácet na kvalitě, sice se jednalo pořád o kvalitní počin, ale na první tři geniálně temné kapitoly prostě neměli, kdyby měli tak by byl Alan nepochybně v tomhle žebříčku mnohem víš, dokonce si myslím že by se dostal do TOP 3. Ale i přesto že poslední tři kapitoly jsem už tak moc nežral, tak i tak jsem si Alana Waka užil plnými doušky a právém patří do mých TOP 10 her. Sakra, už aby bylo pokračování, jelikož mě žádné příjeban* akční dlc nezajímá!

5Operace flashpoint

Další hra mého dětství. Nejdřív jsem se dostla k demu, kde byly jedna mise, kterou jsem hrál furt dokola, avšak vymýšlel jsem si vlastní scénáře, a vraždil jsem jak nepřátele tak vlastní. Řeknu vám, že bylo fajn, zabít svého raketometčíka, vzít mu RPG, zdrhnou na kopec, a odstřelovat všechno co vám přišlo na dohled, a když šlo do tuhého, tak se prostě použilo to RPG. Nakonec jsem se o rok dva, dostal i k plné hře. Kurva. To byly jízdy. Doteď si pamatuji jak mě ten negr, komandoval ve výcvikovém táboře. Amstgrongu tam, Amstrongu sem. I když jsem tuhle hru nikdy neprojel, tak jsem si s ní užil kopec kurevské zábavy, ať už v kampani, v doprovodných scénářích a nebo editoru. Sakra, mám chuť si to nainstalovat a jít se vyřádit.

 

4. Assasins Creed Ezio Trilogy

No kdo by nemiloval toho Itala, který miluje ženský. Já ho tedy miluji! A především díky Eziovy se objevuje Assasín takhle vysoko v mém žebříčku. Ještě teď mám v živé paměti, jak jsem prožíval Eziova dobrodružství a jak jsem se strachoval že ho uvidím v Revelations padnout. Teď už je však Eziova trilogie zamnou a já ztrácím o AC sérii jaksi zájem. Jedničku přímo nesnáším, a trojka byla taková lehce nadprůměrná. Ale ty tři díly s Eziem prostě v mém herním srdci zůstanou.

3. Dragon Age série

Zbožňuji jak první tak druhý díl a celkově se jedná o mé nejoblíbenější fantasy. Dragon Age série bylo vlastně mé první setkání, dnes již s mím milovaním herním studiem z Kanady BioWare. První díl mě naprostu nachnul, když jsem ho hrál poprvé, líbilo se mi na něm opravdu, vše, postavy, svět, příběh, možnosti v dialozích. V té době se jednalo o mou Number One hru. Pak přišel druhý díl, který jsem už před hraním nenávidél, nechal jsem se totiž ovlivnit všeobecným hejtem na něj. Pak se však ke mně naštěstí dostalo demo, já usoudil že to nemusí být nakonec vůbec špatné, a ono to doopravdy není vůbec špatné, vlastně je to přímo výborné! Hawke je sympoš, stejně jako jeho družina, soubojový systém je bezva, příběh je skvělý, město Kirkwall se mi páči, prostě podle mě skvěle pokračování. Teď už jenom čekám na třetí díl a věřím že to bude opět pecka.

2. Tomb Raider

O nového Tomb Raidera jsem se vůbec nezajímal, byl mi lidově řečeno uprdele. Avšak nakonec se ke mně stejně dostal a já musím říct že MILUJI novou Laru Croft! Tahle hra mi vytřela naprosto zrak, a já už konečně nemusím smutnit že není Uncharted na PC, jelikož tu mám Tomb Raidera a co si budeme nalhávat, Lara je mnohem víc sexy než Nathan. Nový Tomb Raider má prostě všechno co pořádná hra má podle mě mít, a to napínavý příběh, skvělé filmové vyprávění, epickou hudbu při epických pasáží, skvělou hratelnost, fajn vedlejší postavy (no i když na ty z dílny studia BioWare nemaj, aj tak byly fajn), i brutalita se tam najde a jako třešnička na dortu je ta sexy Lara, kterou jsem si zamiloval prostě! Mě se prostě líbí to že Lara je křehká holka, co musí bojovat o přežití v trvdých podmínkách (a že to opravdu pro ní nebude jednoduché). Tuhle hru nejde nemilovat a já už chci další díl!!!

1. Mass Effect Trilogy

Já vím, že tuhle hru (no hru, spíše umění) tady na prvním místě nikdo nečekal :) Mass Effect, můj životní kult, hra her, příběh příběhů, legenda legend. Hra kterou miluji, hra která mi změnila herní život. Tohle je pro mě Mass Effect. Commander Shepard a nejenom jeho věrná posádka, mají pevné místo v mém srdci. Celé universium ho tam má pevné. Na Mass Effectu miluji všechno, příběh, postavy, místa, historii, i ten hrnek, který je na Thaneově stole. A ikdyž zakončení trilogie nebylo takové jaké jsem si představoval (ale i tak se mi konec líbí), tak to nic nemění na tom že svět Mass Effect patří na první místo, tohodle žebříčku, a věřte že všechny ostatní hry jsou namíle vzdálené od něj. A nejenom hra má hluboké místo v mém srdci, ale i komixi, anime Mass Effect: Paragon Lost ale i playboy fornax, a po brigádě se konenčně vrhnu na knížky z tohodle fantastického světa. Mass Effect Forever! Díky BioWare za tohle umělecké dílo nejenom mezi hrama! Mass Effect je můj král ne počkat, Mass Effect je můj bůh!

 

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama