top-10-her-roku-2010
Blogy čtenářů Článek TOP 10 her roku 2010

TOP 10 her roku 2010

Ctirad Kolaja

Ctirad Kolaja

Pokaždé, když se přiblíží konec roku, začnou herní magazíny po celém světě vydávat své žebříčky nejoblíbenějších her. Částo tyhle žebříčky obohatí o…

Reklama

Pokaždé, když se přiblíží konec roku, začnou herní magazíny po celém světě vydávat své žebříčky nejoblíbenějších her. Částo tyhle žebříčky obohatí o další kategorie, ve kterých udělují pomyslné trofeje. Někdy se ovšem stane, že z virtuálních trofejí se stanou trofeje reálné. Ty jsou pak v oceněných studiích vystaveny na čestném místě, kdy představují, že jste ve studiu, které tvoří opravdu kavlitní hry. Výsledky někteých žebříčků může ovlivnit široká hráčská veřejnost, jiné se zase skládají jen z hlasů herních novinářů.

 

I já jsem se letos rozhodl sestavit takovýto žebříček. Vybíral jsem pouze z her, které jsem hrál a rozhodl jsem se je poskládat do klasické Top 10. Též jsem se rozhodl vybrat pár menších pod kategorií, které určitě znáte i z jiných anket. Pro úplnost bych ještě dodal, že jsem vybíral z her, které jsem hrál pouze na konzoli PlayStation 3.

 

Top 10 PS3 her roku 2010:

 

1. Enslaved: Odyssey to the West

2. God of War 3

3. Assassin's Creed: Brotherhood

4. Need For Speed: Hot Pursuit

5. F1 2010

6. Mafia 2

7. Red Dead Redemption

8. Just Cause 2

9. Split Second: Velocity

10. Medal of Honor

 

Studio roku: Ninja Theory (Enslaved: Odyssey to the West)

Nejlepší příběh: Mafia 2

Nejlepší grafika: God of War 3

Nejlepší soundtrack: Red Dead Redemption

Nejlepší licencovaná hudba: Mafia 2

Nejlepší mužská postava: Vito Scalleta (Mafia 2)

Nejlepší ženská postava: Trip (Enslaved: Odyssey to the West)

Překvapení roku: Enslaved: Odyssey to the West

Zklamání roku: Kane and Lynch 2: Dogs Day

Nejočekávanější hra roku 2011: Uncharted 3: Drake's Deception

 

Ještě bych chtěl udělit tzv. speciální cenu roku, kterou jsem pojmenoval Hrdina roku. Tuhle cenu bych udělit Ceneze a 2K Czech za to, že zariskovali a vydali Mafii 2 v CZ verzi i na konzolích. Podle mě jako první ukázali, že má i u nás smysl vydávat velké AAA hry s plnou CZ lokalizicí. Za to si zaslouží velký respekt!

 

Tak, já už odhalil svých 10 oblíbených her roku 2010. Teď je řada na vás. Dejte mi v komentářích vědět, které hry vás v tomto kalendářním roce nejvíce bavili. Jsem zvědavý!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama