Transformers: Dark of the Moon - návrat plecháčů
Preview Transformers: Dark of the Moon Článek Transformers: Dark of the Moon - návrat plecháčů

Transformers: Dark of the Moon - návrat plecháčů

Jan Rucker

Jan Rucker

5

Chvilku auto a chvilku robot. No jen řekněte, koho by nebavilo se prohánět po silnících jako rychlý sporťák anebo lítat vzduchem jako stíhačka. Další hra nesoucí značku Transformers se chystá na konzole.

Reklama

Je jen několik sérii, které jsou kultovní a populární jako Transformeři. S velkou podporou ovšem přichází větší očekávání a už teď můžeme říct, že to další hra podle filmu nebude mít zas tak lehké. Už jen překonat fakt, že se jedná o hru na motivy filmu, může u některých her znamenat celkem zkázu.

Prolog, neprolog, vše se váže k filmu

Podle prvních informací by kampaň měla fungovat jako takový prolog pro přicházející film. Plní tak i funkci doplňovací pro všechny diváky, kteří by chtěli na třetí film jít, ale ostatní se mu bohužel ještě nepoštěstilo vidět. Dále bychom se měli dočkat většího zaměření na jednotlivé postavy příběhu, takže si hráč bude moci vytvořit určitý vztah k postavám ještě předtím, než se mu do rukou dostane film. A konečně se Sean Miller, designér hry, zmínil, že si tentokrát dal záležet na soubojovém systému. Navíc přibyly také stealth prvky, na něž jsme především zvědaví.

Příběh se nečekaně váže ke konfliktu autobotů a těch zlých

Příběh by měl být zasazen tři roky po událostech ve druhém filmu. Lidé věří, že Deceptikoni nadobro zmizeli, nicméně po rychlém sestřihu událostí už budeme stopovat jednoho zlouna, který se ukrývá někde ve městě plném nevinných lidí. Demo, které novinářům představili vývojáři, ukázalo hned dvě kapitoly. V každé z kapitol se potom ocitneme v kůži jiného Autobota. Největším zklamáním ale byl téměř nulový rozdíl v hratelnosti u jednotlivých transformerů.

Střídání robotů a jejich novinky

V demoverzi jsme se ovšem dočkali představení několika dalších Autobotů, kteří měli za úkol odhalit své ničivé schopnosti. K vidění tedy byly nové zbraně v čele se zvukovou vlnou, jež, jak jistě tušíte, dokáže nadělat obrovskou paseku. Mezi další potom patřilo představení létaní v přeměně za stíhačku C130. Bitvy působily velice efektně a opravdu zapůsobily. Nejvíc pak potěšilo samotné ovládání a bitky, které byly především zábavné. Mnoho výbuchů a rychlá akce nás prostě zhypnotizovala a přenesla do světa transformerů.

Další velice vkusnou věcí, kterou se Autoboti od minule naučili, je takové robotí kung-fu. Jeden z Autobotů, který využívá především stealth prvků, byl schopen se přiblížit k nepříteli a efektně ho poslat do věčných lovišť.

Boj, boj a všude jen boj

Boje jsou ve velké míře opravdu efektní, tvůrci přidali možnost se za chodu plynule měnit mezi robotem, který je až po uši vyzbrojen raketomety, samopaly a dalšími vychytávkami, a autem, které je také připraveno k boji, ale dokáže se mnohem efektivněji vyhýbat přicházejícím útokům. Ovládání soubojů je pak velice jednoduché, možná bychom řekli, že až moc. Nejedná se opravdu o nic převratného a vše je vázáno pouze na zaměření nepřítele a následné smaženími pomocí mačkání několika tlačítek. Zprvu to může působit velice jednotvárně, přesto je vše zábavné a není nic příjemnějšího, než sesmažit nepřítele, a pak už jen sledovat kousky odlétávajícího plechu.

Pokud jste již natěšení na druhé herní pokračování, tak vám nezbývá nic jiného, než čekat na rychle se blížící datum 21. června, kdy titul vychází.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama