​​Třídy postav a herní módy v Black Clover: Quartet Knights
Novinka ​​Třídy postav a herní módy v Black Clover: Quartet Knights

​​Třídy postav a herní módy v Black Clover: Quartet Knights

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

​Trailery doplňuje i velké množství screenshotů.​

Reklama

V​ loňském roce oznámila společnost Bandai Namco přípravu hry Black Clover: Quartet Knights (původně nazvané Black Clover: Project Knights), vycházející z mangy a anime Black Clover, které má na svědomí spisovatel a ilustrátor Yuki Tabata. Hra má vyjít celosvětově pro PlayStation 4 a PC někdy v roce 2018, ale v Japonsku bude vydána pouze PlayStation 4 verze.

Příběh Black Clover nás seznámí s Asterem. Chlapcem narozeném ve světě čarodějů a mágů, který zdánlivě nemá žádné magické schopnosti. To mu ale nebrání, aby se pokusil stát králem čarodějů. ​

Black Clover: Quartet Knights je ve své podstatě střílečka, kde se proti sobě postaví skupiny 4 bojovníků, viděna z pohledu třetí osoby. Místo střelných zbraní ale budete používat magii. Pohybovat se budeme po promyšlených mapách, nabízejících různé strategie a tvůrci sází na jedinečné kouzlo postav a kooperativní techniky s ostatními rytíři. Díky docela zajímavé kombinaci střílečky z pohledu třetí osoby a boje pomocí magie budete mít možnost vytvářet na jednu stranu vyvážené, ale zároveň rozmanité skupinky bojovníků, nazvané příznačně Magic Knights Squads. Každý hráč získá na podporu doplňkové postavy, které se zaměří třeba víc na útoky, nebo na obranu a podporu.

Na výběr budou čtyři hlavní třídy. Třída Melee už z názvu prozradí, že dokáže agresivně útočit různými kouzly a nadělat u nepřítele velké škody. Úloha třídy Range spočívá v boji na dálku a v boji je efektivní na dlouhé vzdálenosti, pokud je postava správně umístěna na vyvýšeném místě. Třída Barrier je vyložená podpora, která dokáže zvýšit schopnosti spoluhráčů. Poslední třídou je Healer, který se logicky stará o léčení pomocí magie.

Pokud znáte předlohu hry, můžeme vám prozradit, že mezi potvrzenými postavami jsou třeba Gauche Adlai a Mimosa Vermillion nebo Asta, Noelle Silva, Yuno a Yami Sukehiro.

Z herního pohledu jde tedy v Black Clover: Quartet Knights o týmové bitvy čtyř versus čtyři. Každá bitva ale může probíhat podle různých pravidel, jako je například Area Controlling Fight, kde budou jednotlivé týmy shromažďovat své magické síly v magických kruzích. Režim Zone Control (ze kterého je následující ukázka) je o dobývání území. Týmy musí udržet pod kontrolu cílovou oblast. Musí zůstat ve vyznačeném kruhu tak dlouho, až se zaplní magická stupnice. Můžete do kruhu povolat více postav a naplnit tak stupnici rychleji, ale tím riskujete větší zranitelnost vůči nepřátelskému týmu.

V režimu Treasure Hunt je hlavním cílem získat klíč a otevřít poklad. Klíč se ale bude objevovat na mapě náhodně a vy jej musíte získat dřív než vaši protivníci. Pokud budete první, kdo takto objevený klíč získá, dostanete jeden bod a pokud ho následně použijete k otevření pokladnice, dostanete další tři body. První tým, který dosáhne pěti bodů, vyhrává.

Nakonec se ještě podíváme na dva trailery, které se zaměřují na dvě postavy. Hlavního hrdinu Astu a na Yuna.

Zdroj: Bandai Namco

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama