Tuna informací o pátém GTA
Speciály GTA 5 Článek Tuna informací o pátém GTA

Tuna informací o pátém GTA

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

39

Jedna z nejočekávanějších her tohoto i příštího roku (podle toho kdy vyjde) se právě stala mnohem zajímavější.

Reklama

Na zahraničních fórech se totiž objevil obsáhlý příspěvek od chlapíka jménem Brendan, kterému se údajně poštěstilo stát se internistou v newyorských kancelářích Rockstaru. Během svého ročního pobytu přitom vyzvěděl celou řadu zajímavých věcí, které, pokud jsou pravdivé, bezpochyby potěší nejednoho fanouška.

Rozhodnete-li se jim věřit, můžete se již nyní začít těšit na Red Dead Rebellion (pokračování westernové série), nové Bully a dokonce Wild Metal 2. Ale to bylo jen tak na okraj, většinu bezpochyby zajímá hlavně GTA V.

To se prý bude skutečně odehrávat pouze v Los Santos, avšak s tím, že tohle fiktivní město brutálním způsobem nabobtnalo. Ve hře bude rozděleno do tří provincií – The Greater Naranja Area, Los Puerta a Greater Los Santos – přičemž se počítá i se známými okresy: Santa Monica coby Santa Ana, San Diego jako San Dignos, Carlsbad jako Wadsworth, Chola Springs jako Chula Vista a konečně Anaheim jako Alemana.

Největším prostředím, ve kterém logicky strávíte nejvíc času, je Greater Los Santos, jež by tak mělo nabídnout nejrozmanitější zážitek jak v otázce geografie, tak i městské zástavby. V těsném závěsu je pak Greater Naranja Area suplující takové to klasické americké předměstí. Nejmenší je Los Puerta imitující hranici s Mexikem (ale žádné Mexiko, bohužel). Pro celé herní univerzum se navíc kromě města opět počítá i s okolní přírodou (hory, národní parky, údolí a tak dále), včetně rozsáhlých, detailně zpracovaných „živých“ lesů.

To všechno zní hezky, ale pokud by v daných lokacích nebylo co dělat, ztratily by smysl. Proto se dle očekávání vrací vedlejší questy i samostatné aktivity jako je klub rváčů, prodej drog, návštěvy stripklubů, base-jumping a podobně. Novinkou by ovšem mělo být surfování (na vlnách, ne na internetu), hraní kostek, hang-gliding, lození po skalách, turistika, legální hazard, hraní karet a spousta dalších.

Do světa GTA se pak vrací i loupeže, které se ale tentokrát budou dělit na přepady a vykrádání. Pokud se tedy rozhodnete sami vykrást dům, či obchod všechno co se vám podaří odnést je vaše. Pokud ale z důvodu složitosti dáte dohromady partu, nezbude vám než se rozdělit. Čím větší skupinu přitom budete mít, tím snadnější práce bude, ale tím míň z ní taky získáte.

Comeback dál zažije i autoškola a pilotní škola, a dokonce se počítá i se střelnicemi, kde si budete moci vylepšovat statistiky zacházení s jednotlivými zbraněmi. Těšit se prý můžeme i na přítelkyně, které ale budou mnohem užitečnější než ve čtyřce. Každá totiž bude disponovat unikátními schopnostmi, jež budete moci využívat. Když je pak nebudete potřebovat, nebo vás budou štvát neustálé telefonáty, jednoduše se s nimi rozejdete.

Zpět jsou i pilulky adrenalinu, které budou fungovat jako bullet-time; úkryty, v nichž budou sejfy pro bezpečné uchování peněz, drog a podobně; drogy jako takové navíc budete moci prodávat klidně na ulici. Když k vám někdo přijde, že chce za dvě stě dolarů toho či onoho, můžete mu to jednoduše prodat, pokud to máte zrovna u sebe, případně nabídnout něco jiného ze své zásoby anebo ho jednoduše okrást/zabít a peníze si vzít.

Co se opravdového fetování týče, to bude vaší postavě zapovězeno, nicméně budete se moci opít. A pokud by vám to nestačilo, budete údajně čas od času vystaveni situaci, kdy okolo stojící huliči omámí trávou i vás. Zatím to nezní vůbec marně, že? Zbytek už ale vezmeme jen v rychlosti. Počítá se s obřím arzenálem zbraní (minimálně padesát kousků), jenž je ale údajně jen zkopírován z celé řady jiných her. Dokonce se ale prý objeví několik zbraní z Red Dead Redemption.

Opět budete moci v každé ruce třímat jednu zbraň a zpátky jsou i Weapon Skilly, ačkoliv notně pozměněné. Stejně tak se počítá s celou řadou zbraní nablízko, jako jsou golfové hole, baseballové pálky, sekery, nože, mačety, lopaty a spousta dalších. Navíc bude možné mířit a střílet i když lezete po žebříku, visíte ze střechy, nebo provádíte nějaké jiné akrobatické skopičiny. A kdyby to nestačilo, můžete dokonce využít lidského štítu.

A nezapomnělo se ani na milovníky dopravních prostředků. Obnovenou premiéru si odbudou všechny vozy ze čtvrtého GTA, přičemž každý bude k dispozici ve všech verzích od roku 1984 až do roku 2012. Kromě toho se dočkáte i kol, včetně populárních BMX. Pokud se náhodou o svou přepravu neradi staráte sami, vždycky budete moci naskočit do vlaku, autobusu, metra, nebo taxíku.

Samozřejmostí pak jsou i letadla všech možných velikostí. To všechno ale samozřejmě nebude zadarmo a peníze se prý budou tentokrát shánět hůř. Všechno by se totiž mělo držet reálu, alespoň částečně, od výplat až po cenu oblečení. Za pořádné auto tak klidně v salonu necháte 1,2 milionu dolarů a neméně nákladné budou i bezpečné skrýše. Tam se to bude pohybovat od 150 dolarů za nějaký motel až po milionová sídla s vlastní ostrahou. A to je prozatím asi tak všechno. Zda-li se Brendanovi rozhodnete věřit, nebo ne je sice na vás, ale musíte uznat, že celá řada věcí zní zatraceně zajímavě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama